Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Bestyrelsen har bedt om at se råfiler - ganske som vi plejer

I forbindelse med udvælgelsen af Årets Pressefoto 2023 er det ingen hemmelighed, at flere fotografer har fået tjekket deres billeder end tidligere. Til trods for, at flere billeder er gået efter i sømmene, er ingen billeder blevet udelukket fra konkurrencen.

ÅP tjek

Mikkel Berg Pedersen Formand Sisse Stroyer og bestyrelsesmedlem Joachim Adrian kigger billeder igennem for fejl. Dagen inden dommerne møder ind, bliver alt materiale både video og stilfotos set igennem og tjekket efter af bestyrelsen.

Tidligere i dag kunne fagbladet Journalisten berette om, at bestyrelsen i pressefotografforbundet har bedt om at få udleveret råfiler til gennemsyn blandt nogle af de nominerede til Årets Pressefoto 2023.

Der er ikke noget nyt i, at det indsendte materiale bliver tjekket igennem, og inden dommerdagene blev 15 PF’ere ringet op i forbindelse med tjek af materiale. Det er et stort men vigtigt arbejde, for at vi kan værne om det allervigtigste i faget - vores troværdighed.

ÅP tjek

Mikkel Berg Pedersen Det er en tidskrævende opgave at se alle billeder og videoer igennem.

Efter et år med trælse sager og AI, der har gjort sit indtog, har bestyrelsen i Pressefotografforbundet naturligvis haft et øget fokus på, at alt er gået efter bogen, og at vi ikke kommer ud i en situation, der kan svække faget yderligere.

Det er et fokus, vi fremadrettet vil forstætte med at holde, og i fremtiden vil vi sandsynligvis tjekke endu mere af det materiale, der bliver sendt ind til Årets Pressefoto.

Der skal derfor lyde en klar opfordring fra bestyrelsen til alle medlemerne: gem dine råfiler, vi vil formenlig gerne se dem.

Læs: Årets Pressefoto 2023

Læs: Se alle de nominerede til Årets Pressefoto 2023

Kommentarer