Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Bagsiden af historien

I dag er der åbningsreception på World Press Photo i Pressen i København, og alle PF-medlemmer er inviteret. For Politikens fotochef Thomas Borberg er det en speciel åbning, da han i år også har siddet med i juryen ved den prestigefyldte konkurrence.

World Press Photo

Johnny Frederiksen Thomas Borberg fortæller 8-årige Vilhelm om Juan Barretos billedserie der er samme episode som Ronaldo Schemidts vinderbillede, taget fra en anden vinkel.

I år blev der sendt 70.000 billeder ind til World Press Photo, ud af dem har 45 fotografier vundet. Den udvælgelse er ikke nem, det kan fotochef Thomas Borberg tale med om. ”Jeg er især glad for sportskategorien da den er så langt fra klassisk sport, hvor man ser to spiller med en bold”, siger Thomas Borberg og fremhæver bl.a. Oliver Scarffs fodboldbillede fra Royal Shrovetide, der spilles i den engelske by Ashbourne over to dage. Her spiller flere hunderede med i en kamp, der strækker sig over hele byen. I sportskategorien kan man også finde Nikolai Linares serie om de unge tyrefægtere.

World Press Photo

Johnny Frederiksen World Press Photo of the Year, viser en ung mand der løber igennem gaderne i Venezuelas hovedstad Caracas omspændt af flammer, det er taget af Ronaldo Schemidt.

Årets vinderbillede, World Press Photo of the Year, viser en ung mand der løber igennem gaderne i Venezuelas hovedstad Caracas omspændt af flammer, det er taget er Ronaldo Schemidt, og nærmest ved et tilfælde hænger der en billedserie af Juan Barreto, på bagsiden af vinderbilledet. Den serie viser situationen, hvor manden bliver ramt af benzin fra en motorcykel, og der går ild i ham, det udløste en 3. pris i kategorien nyhedsspot. 

World Press Photo

Johnny Frederiksen World Press Photo-udstillingen i Politikens Hus har åbent fra 21. september til 18. oktober.

En af talerne til åbningen har studeret på DMJX, det er Heba Khamis fra Egypten, der har vundet første pris i kategorien Aktuelle temaer for en serie fra Cameroun, hvor unge piger presser deres bryster, for at forhindre udviklingen af brystvæv.

Traditionen tro har Politiken også en lille udstilling i den ene ende af pressen, der fanges man straks af Mads Nissens billede af to knivskarpe øjne i en niqab, den udstilling har Thomas Borberg givet fotografen Peter Hove Olesen ansvaret for at være kurator på.

World Press Photo

Johnny Frederiksen På Politikens egen udstilling kan man se Mads Nissens billede af to knivskarpe øjne i en niqab, den udstilling har Thomas Borberg givet fotografen Peter Hove Olesen ansvaret for at være kurator på.

Husk at tjekke din mail, for der ligger to billetter til åbningen i dag kl. 17:00 i Pressen på Rådhuspladsen i København.

Kommentarer

Ole Wildt

tor, 09/20/2018 - 12:52

Der er ikke kommet en mail til mig med billetter til Pressen i dag. 20 september 2018........
Med Venlig Hilsen den gamle PF. fotograf Ole Wildt