Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Arbejdsløs

Corona & Danskerne: Mette Skov Clausen 43 år og Jeppe Skov Svendsen 44 år fra Odense er begge blevet uventet arbejdsløse. 

Foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard

”Der er ingen tvivl om, at vi tilhører en gruppe af mennesker, der står og tripper lidt for, at samfundet skal komme op i gear igen. Vi skal simpelthen videre, da vi begge er blevet arbejdsløse. Det er første gang at jeg står uden job i hele mit liv, ” fortæller Mette og tilføjer:

“Jeg valgte umiddelbart inden jul at tage et par måneder derhjemme uden tilknytning til arbejdsmarkedet, så jeg kunne være med til vores datters skolestart og indkøring. Jeg har altid pendlet, så jeg har altid  været meget væk fra familien. Jeg var sikker på, at det ville være nemt at finde et job med opstart i april/maj, men så kom Corona-krisen, og alt så anderledes ud! 

Pludselig var der ingen mulighed for at komme til jobsamtaler, der hvor jeg søger lederstillinger. Min mand Jeppe er blevet sagt op på sit arbejde. Han havde lige fået denne stilling i august, og hans fyring er direkte affødt af nedgang i firmaet p.gr.a. krisen nu. 

Han har en opsigelsesperiode til udgangen af juni, så nu er vi i en situation, vi bestemt ikke lige havde set komme. Han arbejder med marketing inden for modebranchen, og det er en industri, der lider lige nu. Vi har jo økonomiske forpligtelser med huset her, og hvad man nu ellers har af planer som familie. 

Heldigvis er vi begge to sådan skruet sammen, at det fikser vi! Derfor har vi det også sådan, at vi synes, at tiden er inde til, at samfundet åbner op igen. 

Vi er ikke nervøse for at sende vores 5-årige datter Freja i forårs-SFO nu her. Tanken om at vi bliver smittede, har vi tænkt igennem. Især børn klarer det jo tilsyneladende godt. 

Jeppe og jeg tror, vi nok også klarer sygdommen, hvis den kommer, for vi kan ikke blive ved med som samfund at leve i denne bobbel. Vi bliver nødt til at være risikovillige. Det er vigtigt for at få bygget samfundet op igen at vi begynder at komme videre og tilbage til normaliteten

Vi har dog nydt den nære familietid og den ufrivillige pause fra hverdagsræset. Der er bestemt kommet fokus på værdier, vi ønsker at tage med os i tiden, der kommer efter Corona. Hvad der egentlig betyder noget for os her i livet, og hvad vi ønsker at være for vores nærmeste.

Forleden aften sad vi derfor og snakkede og legede med tanken om, at Jeppe også kunne starte sit eget firma. Hvad det eventuelt skulle hedde, og hvilke muligheder der kunne være……Så vi har stadig troen på, at det nok skal gå det hele. Vi ændrer bare vores fokus. Vi skal alle sammen i gang igen, og det vil vi gerne bidrage med.” 
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer