Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Andreas Haubjergs bachelorprojekt er på turne rundt i landet

”En rigtig mand” hedder udendørsudstillingen som Andreas Haubjerg har lavet. Det er en portrætserie om mænd, som har været udsat for vold i en nær relation, og som i den forbindelse har været tilknyttet en af Mandecenteret afdelinger i Danmark.

Andreas

Andreas Haubjerg Udstillingen kan lige nu opleves i Esbjerg.

Der er mange former for vold, f.eks. fysisk, psykisk, matrialistisk og økonomisk. Andreas Haubjerg bachelor projekt handler primært om mænd, som har været udsat for psykisk vold. De er blandt andet blevet frataget at se deres børn. Andreas blev færdig med sin bachelor i oktober 2020. 

”Før bacheloren havde jeg arbejdet på en serie om unge piger, der har været udsat for æresrelateret vold. Min kæreste foreslog, at jeg kunne kigge på, hvordan det stod til med voldsramte mænd. Og der faldt jeg over den vilde statistik, som siger, at hvert tredje person, der er udsat for vold i en nær relation er en mand. Det billede kunne jeg ikke genkende, så derfor tænkte jeg, at det måtte jeg arbejde videre med.” 

Andreas Haubjerg

Udstillingen skal vises i de syv byer, hvor Mandecenteret har afdelinger. Ikke alle datoer er på plads endnu, men indtilvidere er kan du opleve portrætserien her: 

31. maj - 31. juli på Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19 i Esbjerg. 

31. juli til 31. september på Østervold i Randers.

------------------------------------------------------

Kunne det ikke være fedt at vide, når kollegaer har udstillinger, bogudgivelse eller en filmfremvisning? Ville det ikke også være rart hvis kollegaer kom og så, når du udstillede dine projekter?

På Pressefotografforbundet.dk har vi netop lanceret punktet Events, som et samlingspunkt for det arbejde i laver, som bliver vist et sted. Denne gang er det kommunikationsgruppen i PF, som skriver om en udstillingen, fremover skal det være jer, som bidrager med artikler og fif til punktet Event. 

Kommentarer