Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Andre brancher har fået øje på vores kvalifikationer

Vil man som fotojournalist gerne være fastansat, har det i mange år set skidt ud. Der er sjældent jobs at få på aviserne og der er desværre næppe udsigt til en opblomstring på den front. For tiden viser der sig dog en tendens, hvor andre brancher har fået øjnene op for vores kvalifikationer, og hvor flere kollegaer får faste stillinger, mange af dem i andre brancher end medie branchen. 

job

Indenfor den sidste måned er 12 jobs blevet delt i gruppen Pressefotografforbundet Medlemssiden på Facebook. Job betegnelserne er VJ, fotograf, fotojournalist, videoproducent, indholdskreatør, kommunikationsmedarbejder, visuel formidler m.m og giver et godt indblik i de mange måder, vores egenskaber som fotojournalister kan bruges på. 

Pressefotografforbundets Facebookside under videoer ligger 12 Online Talks videoer med PFér som har en fast stilling. Det er vidst forskellige steder de arbejder som f.eks Østerbro Bibliotekerne, Det Kongelige Teater, Plantorama og TV2 Fyn.

I videoerne viser de eksempler på deres arbejde og fortælle om hvordan de fik jobbet, giver gode råd og meget mere. Her er masser af inspiration at hente, inden du søger et job.

Det samme gør sig gældende, hvis du overvejer at gøre en kommune, virksomhed eller organisation opmærksom på, at nu hvor visuelt indhold er så vigtigt, så er det tid til at hyre en fotojournalist i kommunikationsafdelingen, som er visuelt stærk og kan skrive, frem for at få endnu en skrivende kommunikationsmedarbejder i truppen.

Held og lykke til jer, som søger job. 

 

Kommentarer