Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Afstand og kø ved håndvasken

Corona & Danskerne: Risingskolen åbner for de små klasser efter Corona-nedlukning.

Foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard

“I dag skal vi bruge rigtig meget tid på at vaske hænder!” siger lærer Mads Nielsen, efter han har sagt velkommen tilbage til sin førsteklasse på Risingskolen i Odense. Han har normalt 22 børn i klassen, men i dag har han og en kollega delt klassen, så der er 11 elever til hver lærer. På den måde kan de sidde med nogenlunde 2 meters afstand i klasselokalerne. 

Mads henter sine elever ude i skolegården, hvor forældre og børn står spredt og venter. Klassen starter med en runde, hvor hver elev får lov til at fortælle, hvad de har lavet i perioden, hvor de har været hjemme. Børnene fortæller ivrigt, og de har meget på hjertet. 
Mads må til sidst stoppe talestrømmen, og fortælle dem om dagens program, der indeholder flere gange med håndvask.

“ I skal stå med to meters mellemrum, og i må kun være én henne ved vasken ad gangen. Grundig håndvask! Hold afstand! Derefter skal i være i legegrupper med fire elever i hver. Legegrupperne er til frikvartererne og fortsætter i SFO´en,” siger Mads, mens han med en stor lineal anskueliggør, hvor meget en meter er, så eleverne kan se for sig, hvor langt to meter er.

Mads fortæller om tiden før og under nedlukningen: “ Selve nedlukningen kom jo så pludseligt, at vi måtte lægge opgaver klar ude i skolegården, som eleverne kunne komme og hente, efter skolen lukkede. Dem der ikke fik hentet, cyklede jeg og min kollega rundt med. Det var egentlig hyggeligt lige at se, hvor mine elever boede. De synes jo, det var sjovt at få besøg af læreren fra skolen. Ellers har jeg undervist dem via diverse platforme. Det er rigtig godt, vi er kommet i gang igen.”

Børnenes beretninger:

Anna: “ Jeg har haft fødselsdag, hvor jeg sov sammen med min mor om natten inden. Min familie kom med gaver næste morgen, og jeg fik et par AirPods , som jeg havde ønsket mig rigtig meget.

Lea: Jeg har været cyklet tur hver dag med min familie og så har jeg været ude og fiske. Jeg fangede en guldfisk, som vi satte ud igen.

Emilia: Må jeg godt sige to ting? Jeg har tabt en tand, og så har jeg været ved stranden, hvor vi badede hele familien. Det var meget koldt.

Karla: Vi så tre hugorme oppe på Fyns Hoved, da vi gik tur. Min bror var rigtig tæt på at blive bidt, og jeg skreg højt.

Minna: Min lillebror på et år er begyndt at kravle, og så har han fået to tænder i forneden i munden. Så har jeg været på Roblox, hvor Karla og jeg spillede “Adopt Me”. Det var sjovt.

Bilal: Jeg skulle have været til Manchester og se fodboldkamp med min far. Det blev aflyst.

Ida: Jeg har været på kerteminde strand og fundet sten, vi har malet på.

Filippa: Jeg har været i hjemmeskole, for min mor er gymnasielærer, og hun arbejder meget på sin computer. Så har vi været i Fåborg og besøge min farmor og farfar.

Johanne: Jeg har været på stranden, hvor min lillebror og jeg kastede sten i vandet. Så kom der en hund, der troede, den skulle hente dem ude i vandet. Mormor og morfar har også været på besøg.

Kamille: Vi har gået tur hver eneste dag. Vi er fem i min familie, og de er fire i min kusines familie, og så er der min morfar. Det giver præcis ti mennesker, når vi gik tur. Min bror er blevet teenager….han blev tretten år. Han ville gerne have været i skole i dag. Det skulle man ikke tro, en teenager gerne ville. Jeg vil hellere være hjemme end gå i skole. Det er lige omvendt.

Axel: Jeg har været ude og fiske på havnen. Jeg fangede ikke noget, men jeg skatede også det meste af tiden. Så har jeg været på Roblox, hvor jeg spillede “Mad City” og købte mange biler.

 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer