Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Af hjertet tak………

Så er der et år til næste festdag i fotojournalistikkens tegn.

åp

© Lars Horn / Baghuset. Årets Pressefoto er taget af Asger Ladefoged. Her ses han sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen og formand for Pressefotografforbundet Lars Lindskov i udstillingen.

Den første fredag i marts er altid en ganske særlig dag i PF. Netop den dag er der en meget lang tradition for åbning af Årets Pressefoto – den dag, hvor fotografernes hjerteblod skal præsenteres – eller i hvert fald et lille udsnit af fotograferne – og de fotografers hjerteblod.

Det er jo ikke alle fotografer, der opnår den store glæde at blive nomineret.

Der er heldigvis masser af kolleger, der bruger Årets Pressefoto til en gennemgang af deres materiale fra det seneste år og sender det ind til bedømmelse. Alle håber naturligvis, at netop deres materiale går videre og bliver nomineret og når man ser alt det indsendte materiale må man bare sige, at udstillingen burde være meget større og mange flere repræsenteret - for hold da op, hvor er det fantastisk meget fremragende materiale i det indsendte.

Spændingen er stor og der er en dejlig stemning på dagen. Hvor er det bare så dejligt, at vi i Danmark har et godt sammenhold og en kollegialitet, hvor man hjælper hinanden og støtter hinanden. Fotografer samles op til indsendelsen og hjælper hinanden og giver gode råd vel vidende, at netop ens råd til en kollega kan fremme kollegaens muligheder frem for ens egne – fremragende!

 

Fredag den 3. Marts 2017 åbnede statsminister Lars Løkke Rasmussen udstillingen og overrakte prisen til selve Årets Pressefoto. Det gjorde han på fremragende og ganske kvalificeret vis!

Lars Løkke Rasmussen havde også prioriteret, at se udstillingen efterfølgende og spurgte meget ind til udstillingen og PF i det hele taget. Heldigvis ventede den meget vindende Asger Ladefoged med at modtage alle de helt velfortjente skulderklap fra kollegaerne og gik med rundt på udstillingen sammen med statsministeren, som selvfølgelig var meget imponeret over Asger Ladefogeds mange billeder og i øvrigt også en del af de øvrige billeder. Chresten Emil Raben Bergh´s nominerede billede i Årets Portræt af den spiseforstyrrede Josefine gjorde et stort indtryk og teksten skulle læses et par gange. Jeg tror også statsministeren blev ekstra glad for cykling, da han nåede til Jeppe Bøje Nielsen´s vinderbillede af Ultimate Fighting, som nok ikke lige er en sportsgren for en statsminister om end den politiske verden også kan være barsk fra tid til anden.

 

I en tid, hvor overenskomstforhandlinger, fyringsrunder og de daglige medlemsvejledninger fylder meget er det dejligt, at vi sammen med så mange gæster og hinanden kan markere fotojournalistikkens festdag.

 

En stor tak til alle deltagene fotografer og øvrige kolleger, der bakker op om Årets Pressefoto og der skal også lyde en stor tak til Birgitte Vogelius, som yder et meget stort arbejde med stort og småt, Flemming Sørensen for kæmpe stort produktionsarbejde med udstilling og katalog, Irene Greve for fremragende redaktionelt arbejde, Morten Rode for stor hjælp omkring alt det digitale in- og output, masser af forståelse blandt DJ´s medarbejdere for vi i mange dage fylder meget i forbundshuset på Gl. Strand, men bestemt ikke mindst skal PF´s bestyrelse have en kæmpe tak for deres fantastiske arbejde med stort og småt i produktions- og udviklingsfasen ved siden af det store øvrige fagpolitiske arbejde – flot!

 

Der er et lille års tid til den næste festdag i PF og den tid skal naturligvis bruges til daglige hårde slid med at prøve at undgå flere forringelser – det bliver hårdt! Gode ideer til både ÅP og øvrige aktiviteter er som altid velkomne.

Kommentarer