Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Sportsbillede

Vinder er Stine Bidstrup fra Jyllands-Posten

Foto: Lars horn

Lars Horn Stine Bidstrup
ÅP Årets Sports billed
Dato: 06.03.20
Foto: Lars Horn / Baghuset

“Tak til hele JP´s fotoafdeling”, takkede vinder Stine Bidstrup fra scenen.

Juryens begrundelse

 

Det er først og fremmest et meget dragende, tyst og skulpturelt billede, som er godt tænkt. Stine Bidstrup har planlagt det godt ved at være nede i vandet, men alligevel er øjeblikket godt fanget, for det kan aldrig gentages. Linjerne ligger perfekt, og understreger alle kontrasterne: Mand/ kvinde, himmel/vand, hvidt/blåt. Svømmerens proportioner er det første, man studser over, fordi de er så forstørrede, og samtidig er hun vanvittig elegant. Men det er kæresten på kanten, der lægger det ekstra lag på. Han bevidner både koncentrationen og dedikationen, og så får han scenen til at ose af sex, fordi han kigger på hende med rent begær.

 

Anden prisen i denne kategori gik til Peter Leth-Larsen fra Jysk Fynske Medier for billedet “Hooligansport for gentlemen”.

Stine Bidstrup

Stine Bidstrup Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Sportsbillede ved Årets Pressefoto 2019: Karrierens sidste ring: Svømmeren Jeanette Ottesen har genoptaget sin svømmekarriere efter at været blevet mor og forfølger nu drømmen om at afslutte sin karriere med et femte OL i Tokyo i 2020. Hendes mand, Marco Loughran, er hendes træner, så drømmen er blevet et familieprojekt uden hjælp fra Team Danmark eller Dansk Svømmeunion. Billedet er kun til redaktionel anvendelse i forbindelse med omtale af Årets Pressefoto 2019. Billedet skal krediteres: Foto: Stine Bidstrup/Morgenavisen Jyllands-Posten/Årets Pressefoto 2019

Kommentarer