Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Reportage, Udland 2017

Taget af Mads Nissen fra Politiken.

åp

Lars Horn

Ngueny – en landsbys kamp for overlevelse: Historien om landsbyen Ngueny er meget simpel. Den handler om at klare sig. Om at komme fra morgen til aften, fra i dag til i morgen. Livets mening er at beholde det og så se, hvad der sker. Det er det, krig og sult gør ved mennesker, og sådan er det lige nu i Sydsudan – landet der kun er seks år gammelt, men allerede er ved at slå sig selv ihjel. Sydsudan oplever lige nu verdens tredjestørste flygtningekrise efter Syrien og Afghanistan. Mere end fire millioner mennesker er blevet tvunget væk fra deres hjem på grund af en etnisk borgerkrig mellem Dinka- og Nuer-stammerne.

 

Se alle billederne her...

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

  • Mads Nissen åp

Juryen: Vinderserien portrætterer en historisk tragedie. Dette unge land, der ikke kan komme på fode, og ender med at øde- lægge sig selv, før det har fået en chance. Men det er ikke en historie, som vi er blevet vist særlig mange gange. Kategorien var (igen) i år uhørt stærk, med indædt kamp om nomineringerne. Der blev ikke givet ved dørene, og dommernes krav var, at vindende fotografer skulle bringe os langt ind i historien.

Det er vi her. Historien fortæller sig selv i billederne, der er godt fotograferede med en fin æstetik, der ikke kræver megen efterbearbejdning. Fotografen har truffet nogle gode valg og har derefter redigeret sin serie godt med variation og en fin balance med både den personlige hverdag og de politiske iagttagelser. “Livets mening er at beholde det og så se, hvad der sker”. Finere kan det ikke udtrykkes, mente dommerne.

I denne kategori er Mads Nissen også nomineret med reportagen ”Grønne marker. Hvide streger. Røde spor”. Asger Ladefoged er nomineret med serien ”Strandet”.

Denne artikel indeholder fotografens billedtekster, redigeret af Flemming Sørensen, Irene Greves kommentarer fra juryen og er bearbejdet af Flemming Hansen og Johnny Frederiksen. Se alle billederne og meget mere tekst på årets udstilling og i det tilhørende katalog.

Kommentarer