Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Pressefoto tilbage i Odense

Det var en veloplagt vinder af Årets Pressefoto 2017 - Rasmus Flint Pedersen der var tilbage i sin fødeby, Odense for at fortælle om sit arbejde som freelancefotograf i verdens brændpunkter. 

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler Rasmus Flindt Pedersen svarede beredvilligt på spørgsmål fra de fremmødte publikummer.

Godt 80 mennesker havde valgt at bruge mandag aften til at overvære åbningen af Årets Pressefoto i foyeren i Odeon og se Rasmus billeder fra mellemøsten. 

Lemlæstede billeder af tre-årige Narin fra Mosul med granat splinter i hele kroppe til brændende olie kilder i Irak, vinderbilledet og flygtningelejre i Yemen var publikum vidne til. For igen at komme tilbage til den unge pige Narin, som han havde besøgt på en senere rejse. Hun var nu, en pige med kun to granat splinter tilbage i hendes hovede som lægerne ikke kunne fjerne, hvilket resulterede i at hun legede ikke med andre en hendes søskene.

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler Udstilling hænge i foyeren i Odense kulturcenter Odeon frem til den 14. oktober 2018.

Spørgelyst var stor, blandt publikum og på spørgsmålet fra freelancer fotojournalist, Sophia Juliane Lydolph fra Odense, hvordan det var at fotografere historie på dansk jord, når han havde set så meget i verden svarede Rasmus. -Jo, det kan være svært at forholde sig til, men det er dejligt trygt at fotografere direktører til Børsen. Det er at koble af. Jeg skal ikke forholde mig til at blive skudt.

Rasmus Flindt Pedersen sluttede efter 1 time og 28 minutter sit foredag med at sige: -husk verden er et dejligt sted. Husk på det, for det skylder vi dem der ikke lige så heldige som os.

 

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler ÅP dommer Nicolai Brix fik sig en snak med Rasmus Flindt Pedersen, der havde det meste af sin familie med mor, onkel og moster og så sin far Niels Flindt Pedersen der havde sneget sig ind på billedet her.

Kommentarer