Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Pressefoto - intet er som det plejer

Den sidste dommerdag er skudt i gang, og de to dommerteams har set alt materiale igennem og er et skridt tættere på at finde vinderene i Årets Pressefoto 2020, som er anderledes end normalt.

Sisse

Mikkel Berg Pedersen Dommerdage i Årets pressefoto 2020

Dommerdagene bliver afholdt to måneder senere end de plejer og er bare et at de steder, hvor Corona-restriktionerne har givet udfordringer med afviklingen af dommerdagene. I år er det Sisse Stroyer som står ved roret for konkurrencen. Som nyvalgt formand, er det første gang hun står med ansvaret.

“Corona restriktionerne har været et langt benspænd. Vi har siden december 2020 haft ugentlige overvejelser om, hvordan vi kunne afvikle dagene bedst og det har haft høj prioritet at dommerne kunne mødes fysisk - det skylder vi medlemmerne og ikke mindst deres store arbejde, at kunne sidde sammen uforstyrret og se materialet,” fortæller Sisse Stroyer.

Udover afviklingen af dommerdagene har den kommende udstilling givet udfordringer, for hvor skal den vises, når alle udstillingssteder er lukket og det er uvist hvornår de kan åbne igen?

Sisse Stroyer understreger, at hun hele tiden har skulle være på forkant og tænke uger frem i en tid, hvor alting ændres sig hele tiden. Hver gang der har været et håb om, at restriktionerne blev lettet, er de blev forlænget.

Selvom andre lande har holdt konkurrencer online, har man i Pressefotografforbundets bestyrelsen prioriteret anderledes.

“Det en del af sjælen i arbejdet med og omkring Årets Pressefoto, at dommerne sidder sammen, så de kan fordybe sig i dommerarbejdet uden at blive forstyrret eller distraheret, tale frit og være uenige i samme rum. Det har en kæmpe værdi, som vi skal værne om!”

Sisse Stroyer

TV/web dommerne er igennem alle produktioner og er i dag gået i gang med at indsnævre feltet. Inde hos fotodommerne er alt set igennem og indtil videre er kategorierne: Sport, Portræt enkelt, Portræt Serie og Reportage Udland er lukket. Så nu er der navne på nomineringslisten - en liste som Sisse Stroyer ikke kommer på, mens hun er formand.

“For første gang i lang tid, havde jeg faktisk noget, jeg var glad for og rigtig gerne ville sende ind. Det er fint nok at bestyrelsen kan sende ind til konkurrencen, og blive sendt hjem, hvis materialet når langt, men jeg er hovedansvarlig så kan jeg ikke sendes hjem.  Det vil også sende et meget meget forkert signal synes jeg,” fortæller Sisse Stroyer, der glæder sig til at sende den fulde nomineringsliste ud senere i dag.

Kommentarer