Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Pressefoto 2017

Er taget af Rasmus Flindt Pedersen, Freelance.

åp

Lars Horn

Mosul befriet: 16. oktober 2016 indleder en koalition af irakiske og kurdiske landstyrker operation ‘We are coming, Nineveh’ – kampen for at befri den irakiske by Mosul og det omkringliggende område fra Islamisk Stat. Ni måneder senere bliver Mosul erklæret for befriet. En rapport fra AP anslår, at op mod 11.000 civile er blevet dræbt i krigen, og ifølge International Organisation for Migration er mere end 800.000 mennesker flygtet fra deres hjem.

En ældre dame bliver kørt gennem byen på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Temperaturen nærmer sig 50 grader, og hun er for afkræftet til selv at komme væk fra kampzonen. 11 dage senere – 10. juli 2017 – erklærer den irakiske premierminister, Haider alAbadi, at Mosul er befriet, selvom der stadig er spredte kampe rundt omkring i gaderne.

Se alle vinderne her...

åp

Rasmus Flindt Pedersen En ældre dame bliver kørt gennem byen på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Temperaturen nærmer sig 50 grader, og hun er for afkræftet til selv at komme væk fra kampzonen. 11 dage senere - 10. juli 2017 - erklærer den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, at Mosul er befriet, selvom der stadig er spredte kampe rundt omkring i gaderne.

Juryen: Årets Pressefoto er rent og ikonisk. Fotografen er en af de få, der faktisk har været der, og han er kommet hjem med fantastiske billeder. Det er en historie, der har varet i flere år, men som her bliver taget til en ny dimension, hvor vi kommer længere og dybere ind, selvom vi egentlig var trætte af den. Det er det, god journalistik ofte gør. Det er også godt fotografi: Velkomponeret med en indre spænding skabt af kontrasten mellem soldatens løftede hånd og fod, der viser, at han er på vagt – og den gamle kvinde, der læner sig tilbage og resignerer. Her tager fotografen tempoet ud af konflikten og fryser dette øjeblik mellem krig og en mulig fred.

Denne artikel indeholder fotografens billedtekst, redigeret af Flemming Sørensen, Irene Greves kommentarer fra juryen og er bearbejdet af Flemming Hansen og Johnny Frederiksen. Se alle billederne og meget mere tekst på årets udstilling og i det tilhørende katalog.

Kommentarer

pølsemix

ons, 04/03/2019 - 10:57

DET ER ER LORT
MAN KAN IKKE ANALYSERE BILLEDE.
LORT

Broder, hvad snakker du om? Det er skuda EZ at analysere

Aarupskolen - Aarup 5560

tor, 05/02/2019 - 08:18

Det her billede har lige skaffet mig et 12-tal. Takker :D

fede mette

tir, 06/16/2020 - 13:01

pisse fedt billede at analysere, elsker, WHATS NOT TO LIKE