Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Lange Indslag, TV/WEB

Vinder: Poul Madsen, freelance. "Cold at home"

Poul Madsen Vinderproduktionen "Cold at home". I en lille ukrainsk landsby, ikke langt fra Kiev, kæmper de tre generationer – Katja, Step- han og Maria – for at holde varmen, efter at regeringen har forhøjet gasprisen med 280 %, bogstavelig talt i løbet af natten. I europa og i Nordamerika kæmper op mod 100 millioner mennesker med at varme deres hjem tilstrækkeligt op. Man taler om ’brændstoffattigdom’ – og problemet er stigende.

”Poul Madsen vinder med sin film ‘Cold at home‘, fordi den er den af alle indsendte film, som er all-round bedst produceret. Han har fundet en lidt anderledes historie fra Ukraine, der ikke handler direkte om krig, men om følgerne af krigen. Priserne på varme er nemlig steget så meget, at almindelige familier fra den fattigere del af befolkningen fryser, fordi de ikke længere har råd til at varme huset op. Alle deres midler går til andre livsnødvendigheder. Filmen fletter fint ud og ind mellem de forskellige historier om flere familiemedlemmer. Billeder er gode, musikken velvalgt og den er godt redigeret. I det hele taget er selve postproduktionen dygtigt lavet, så udtrykket bliver nøjagtigt så klassisk østeuropæisk og trøsteløst, at man selv fryser sammen med de kolde familier.”

Nomineret Bo Ingemann Iversen, TV 2 Bornholm. " ”Kolossen blandt billedhuggere”

åp

Bo Ingemann Iversen Jørgen Haugen Sørensen er én af Danmarks mest betydningsfulde billedhuggere. Han er en outsider – kompromisløs og kontroversiel. en dansk kunstner, som har levet det meste af sit liv i Italien. I kunstens tjeneste bruger han sig selv i den kreative proces, og tvinger os til at reagere på hans værker, som bliver skabt i hans hjem og atelier, i en forhenværende kirke og bispesæde i den lille italienske by Pietrasante. Filmen er et dybt, originalt og potent portræt af den 82-årige arbejdende kunstner.

”Med ‘Kolossen blandt billedhuggere’ har Bo Iversen begået en lang film om et spændende emne, billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen. Han er en god fortæller, og man er ikke i tvivl om, at han som kunstner har fortjent en film. Han er helt kompromisløs, og det er inspirerende. Men selv om historien er flot fortalt, var der kommet en endnu bedre film ud af det, hvis den var redigeret ned til halv længde.”

Se nominerede "Kolossen blandt billedhuggere" her.

Kommentarer