Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Lange Indslag, tv/web

Vinder er freelancefotograf Emilie Thejll-Madsen

Foto: Lars Horn

Lars Horn Emilie Thejll-Madsen
ÅP Årets Lange Indslag TV/Web
Dato: 06.03.20
Foto: Lars Horn / Baghuset

“Prisen går til en smuk, fin og legende fortælling om det at være menneske”, lyder det fra dommer og prisuddeler Jonathan Gravesen.

“Arrrgh”, starter en vildt glad prisvinder Emilie. “Jeg skal huske at takke Robyn og Malthe, der har turdet lade mig filme både når de var sårbare og stærke”, takkede Emilie fra scenen

Juryens begrundelse

Årets vinderproduktion er en utraditionel klassisk kærlighedshistorie, der er vigtig, fordi den giver os et sjældent indblik.   

Emilie Theill-Madsens film er poetisk og drømmende, og den holder os ikke i hånden. Mere end i nogen anden af de indsendte produktioner skal vi her tænke selv og tage med på den rejse, der bliver præsenteret for os, og det er en stor kvalitet. Den tager også nogle meget tidsrelevante problematikker op om køn, sex og identitet og giver os glimt af noget, som ellers er lukket for alle andre end de involverede.   

Filmen handler om et ungt menneske, der sætter sig selv på pause, fordi forelskelsen i et andet menneske fylder alt, og den bevæger sig over tid, så man kan følge personernes udvikling. Dommerne mente, at det er okay, at man som seer selv bliver lidt forvirret, fordi fortællingen handler om at sætte følelser på en stor kompleksitet, og man forstår virkelig, at det er komplekst. Filmen giver ingen svar, men derimod en enorm indsigt i, hvordan det er at udvikle sig, og hvordan en forelskelse, når man er ung, kan præge måske for resten af livet. Der er benyttet et filmisk legende sprog, hvor man bliver forført gennem rolige scener, der afløses af nogle journalistiske “breaks”, og hele vejen er der en fin balance mellem det ophøjede poetiske kunstnersprog og det meget nærværende og ofte selvironiske.   

 

Anden prisen i denne kategori gik til Anders Birch fra United Productions for indslaget “I Danmark er jeg født”.

Emilie Thejll-Madsen Vinder af 1. prisen i kategorien ”Årets Lange Indslag, tv/web” ved Årets Pressefoto 2020:
Mig efter Malthe
Robin og Malthe er én person, men kun i glimt.
“Mig efter Malthe” er fortællingen om to unge menneskers identitetsrejse og forvildelse udi kærligheden. Filmen undersøger gennem reportage og iscenesættelse, hvordan hovedpersonen Robin eksperi-
menterer med sit køn og sit hjerte. For når Robin er mand, føler han sig tættere på Malthe. Når Robin er kvinde, føler hun sig frigjort.
Instruktør, fotograf, klipper: Emilie Thejll-Madsen.
 
Videoen er udelukkende til redaktionel anvendelse i forbindelse med omtale af Årets Pressefoto 2020. Videoen må ikke distribueres eller på anden måde overdrages. Videoen skal altid krediteres: Emilie Thejll-Madsen/Årets Pressefoto 2020.
Varighed 18.08
 

Kommentarer