Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Korte Indslag, tv/web 2017

Laura Bisgaard Krogh, Marie Bentzon Sørensen og Olivia Loftlund, Studerende DMJX, har lavet A+C.

åp

Lars Horn

A+C: Da Anna startede sit arbejde som assistent for Chorouq, havde hun aldrig forestillet sig, at de ville blive så tætte. Anna og Chorouq har en uge tilbage af deres ophold på Egmont Højskolen. Her bor spastikere og deres assistenter side om side og er sammen alle timer i døgnet, hvor arbejdet og venskabet flyder sammen.

Se alle vinderne her...

åp

Laura Bisgaard Krogh A+C: Da Anna startede sit arbejde som assistent for Chorouq, havde hun aldrig forestillet sig, at de ville blive så tætte. Anna og Chorouq har en uge tilbage af deres ophold på Egmont Højskolen. Her bor spastikere og deres assistenter side om side og er sammen alle timer i døgnet, hvor arbejdet og venskabet flyder sammen.

Juryen: Vinderen er en bevægende visuel fortælling, der går lige i maven og hjertet. Her er ingen berøringsangst. Som seer bliver man derimod selv inspireret til at være mere åben, fordi der fortælles så fint om nære relationer, der gør en forskel. Filmen er en kompleks og utraditionel kærlighedshistorie om to piger, der egentlig mødes i en form for arbejdsforhold, men bliver veninder. C sidder i kørestol og må bruge sine fødder i stedet for hænder, og A er hendes hjælper under opholdet på en højskole. A’s opgave er at sørge for, at C kan det, alle andre kan. Så de fester, svømmer og hygger, mens A er C’s arme, ben og stemme. Det er kropsnært med en befriende humor og enkelt fortalt. Laura Bisgaard Krogh, Marie Bentzon Sørensen og Olivia Loftlund har haft et blik og en mavefornemmelse fra starten, som hun holder sig tro mod, og hun følger den fotografiske nerve gennem hele filmen. Især scenen i svømmehallen er filmisk og fin. Det er også en produktion, der viser, at man ikke behøver rejse til verdens ende for at fortælle en unik historie. Som vindere af Årets Korte Indslag, tv/web har Laura Bisgaard Krogh, Marie Bentzon Sørensen og Olivia Loftlund modtaget Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles pris.

Heidi Skibsted var nomineret for indslaget ”Frederik og Jette Elisabeth” og Emilie Thejll-Madsen for ”Fra mit vindue i al-Baa”.

Denne artikel indeholder fotografernes billedtekst, redigeret af Flemming Sørensen, Irene Greves kommentarer fra juryen og er bearbejdet af Flemming Hansen og Johnny Frederiksen. Se alle indslagene på udstillingen.

Laura Bisgaard Krogh, Marie Bentzon Sørensen og Olivia Loftlund. A+C

Kommentarer