Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Korte Indslag, TV/WEB

Vinder: Jakob Carlsen, freelance. "Trailbuilder"

Jakob Carlsen Vinderproduktionen "Trailbuilder". Esben Hauerbach Kronborg er pioner indenfor mountainbike sporbygning i Danmark. Han er ansat på Feriecenter Slettestrand, hvor han udbygger og vedligeholder MTB-sporet i Svinkløv Plantage samt afholder MTB-teknikkurser. I filmen fortæller han om sit arbejde og sine holdninger til sporbygning og rekreativ brug af naturen.

”Jakob Carlsen har lavet en lille inspirerende film ‘Trailbuilder’ om en mand i Jylland, der laver trails til mountainbikes. Den har helt fantastiske billeder og er på alle måder flot visuelt løst med en mageløs kameraføring, som efterlader et brændende spørgsmål: Hvordan i alverden har han lavet det? Filmen er godt bygget op og starter roligt, inden den udvider tempoet. Den fortæller også en god historie om en filosofisk mand, der reflekterer over naturen, over hvordan vi bruger den, og hvorfor vi ikke bruger den mere. Man kan se, at instruktøren har brugt tid med sit emne, for hver eneste scene er gennemført. Når vi er med ude på en overnatning i naturen, er det selvfølgelig fuldmåne. Og når der passeres en fisker, er det i det øjeblik, han fanger en fisk, som vi også ser under vandet. Det er med andre ord en film med masser af overskud, der er sans for detaljerne, redigeringen er usynlig, og virkemidlerne er både doseret og anvendt så de understreger historien. Selv musikken, som er der hele tiden, passer godt.”

Nomineret Emil Kastrup Andersen, Malene Porup og Martin Fält, Fotojournaliststuderende DMJX: "Always on my mind"

Emil Kastrup Andersen, Malene Porup og Martin Fält Nomineret "Always on my mind". For nogle mennesker er det nok at lytte til og samle på elvis’ musik. Men det er ikke nok for Henrik Bus- borg. Hver weekend rejser han rundt i Danmark med sit elvis-show, som har givet ham titlen ”The Best elvis in Scandinavia”. Det er vigtigt for ham, at hans show viser størst mulig respekt for elvis’ musik.

”Emil Kastrup Andersen, Malene Porup og Martin Fält har fundet en god case til deres film ‘Always on my mind’. Man har det godt i selskab med Elvis-performeren Henrik Busborg, der, selv når han passer sit arbejde som skolelærer, tager sig selv i at få en Elvis-tanke eller to. Det er ikke en film om livets store problemstillinger, men han er godt valgt, og der er masser af fascination. Billedmæssigt er der også nogle skønne øjeblikke i filmen, hvor der er truffet nogle gode valg. Men man kan også godt se på nogle af skønhedsfejlene, at den er lavet af (kommende) fotojournalister, som stadig har nogle ting af øve sig på.”

Nomineret Kenneth Lysbjerg Koustrup, fotojournaliststuderende, Jyllands-Posten. "Love knows no gender"

åp

Kenneth Lysbjerg Koustrup Marc og Sofie er blevet kærester på et afgørende tidspunkt i Marcs liv. Han har nemlig besluttet sig for at skifte køn. Det har skabt store udfordringer for deres forhold, og sat gang i spørgsmål om seksualitet, kærlighed og familieforøgelse.

"Filmens kærestepar har problemer, som viser sig at stamme fra, at han hellere vil være kvinde. Historien er ærlig og flot fortalt med meget enkle virkemidler, og vi får lov til at kigge ind i en verden, der er helt anderledes end den, de fleste familier lever i. Parret er modige, når de står frem på den måde. Men selvom filmen er meget intim, bliver de aldrig nogen sinde udstillet. Der er ingen latterliggørelse, fordi de bliver kærligt, nænsomt og respektfuldt behandlet. Og det er en film med masser af håb.”

Se nominerede "Love knows no gender" her.

Kommentarer