Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Danske Reportage

Vinder er Oscar Scott Carl fra Berlingske

Foto: Lars Horn

Lars Horn Oscar Scott Carl
ÅP Årets Reoprtage Danmark
Dato: 06.03.20
Foto: Lars Horn / Baghuset

Uddeler af prisen var billedredaktør fra Weekendavisen Mie Brinchman. “Lige nu udspiller der sig en flygtningekrise. Men vi har set billederne før. Hvordan gør man det så, så vi stadig kan mærke det?”, indledte Mie.

“Hold da op”, lød det fra en tydeligt berørt prismodtager Oscar Scott. “Den største tak skal lyde til de frivillige, der lader børn være børn”, takkede han fra scenen.

Juryens begrundelse

Hvert eneste billede i Oscar Scott Carls serie fra Red Barnets sommerlejr er godt, mente juryen. De er allesammen et billede på, hvordan “børneliv” er, og i denne sammenhæng naturligvis sat i stærk kontrast til det børneliv, børnene oplever til hverdag.  Man kan ikke se på disse billeder og undgå at tænke på alle historierne om børnene på Sjælsmark og andre asylcentre. Men her er børnene, som børn er – fulde af liv og spilopper, og det er seriens styrke, at vi er inde i deres verden og næsten danser med. Det føles ægte og ligefremt, og er enkelt uden at blive hverken klichéfyldt eller konceptuelt.   

Umiddelbarheden gør også, at budskabet aldrig bliver “tykt”, men det rammer rent – særligt i disse år. Serien er desuden teknisk flot, og der er sammenhæng i både stil og øjeblikkene, som alle rummer samvær.

 

Anden prisen i denne kategori gik til freelancefotograf Mads Joakim Rimer Rasmussen for serien “Fjordvang”.

  • Foto: Oscar Scott Carl

  • Foto: Oscar Scott Carl

  • Foto: Oscar Scott Carl

  • Foto: Oscar Scott Carl

  • Foto: Oscar Scott Carl

  • Foto: Oscar Scott Carl

  • Foto: Oscar Scott Carl

Kommentarer