Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets danske nyhedsbillede

Vinder er fotojournaliststuderende Sarah Hartvigsen Juncker fra Dagbladet Information

Foto: Lars Horn

Lars Horn Sarah Hartvigsen Juncker. ÅP Nyhedsbilled Danmark.
Dato: 06.03.20
Foto: Lars Horn / Baghuset

Vinder er fotojournaliststuderende Sarah Hartvigsen Juncker fra Dagbladet Information

“Jeg græd, da jeg så vinderbilledet”, starter dommer Mette Frandsen uddelingen.

En tydeligt berørt vinder kom på scenen. “Jeg skal lige… Mega mange gange tak.”, startede og sluttede Sarahs tale med en stemme der rørt knækkede over.

Juryens begrundelse

 

Dommerne mente, at billedet er en fabelagtig indgang til at mærke den gamle “Godhavnsdrengs” smerte. De roste Sarah Hartvigsen Juncker for at have truffet det gode valg at stille sig bag statsministeren og lade ham fylde og ikke hende. Dommerne fik mere en følelse af, at han kigger ud på os, end at vi kigger på ham, for hans øjne og udtryk er det første, man ser. Så lægger man mærke til den store, lidt knoklede hånd på hendes skulder og først da, opdager man, hvem hun er. Han ser på os mere, end han er ved at blive omfavnet. Og vi står der sammen med ham og glemmer også alt andet omkring. Der er kun billedet af menneskeligheden, omfavnelsen, mødet mellem mennesket og smerten. Men vigtigst af alt er det lykkedes Sarah Hartvigsen Juncker at fange selve sjælen i den undskyldning, der blev givet.

 

Anden prisen i denne kategori gik til Asger Ladefoged fra Berlingske for billedserien “63.114 vil have stram kurs”.

Foto: Sarah Hartvigsen Juncke

Sarah Hartvigsen Juncker /Dagblagbladet information Vinder af 1. prisen i kategorien Årets Nyhedsbillede, Danmark ved Årets Pressefoto 2019: Godhavnsdrengene: “Vi var i 1960’erne og 70’erne på vej mod ny velstand, hvor vi troede på lige muligheder. Bare ikke for jer. Godhavn og andre børnehjem lå som uhyggelige tidslommer, der blev holdt udenfor. I mistede den ene barndom, vi har i vores liv.” Statsminister Mette Frederiksen giver en undskyldning til Godhavnsdrengene ved en seance på Marienborg den 13. august 2019. Billedet er kun til redaktionel anvendelse i forbindelse med omtale af Årets Pressefoto 2019. Billedet skal krediteres: Foto: Sarah Hartvigsen Juncker /fotojournaliststuderende, Dagbladet Information/Årets Pressefoto 2019

Kommentarer