Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Åben Klasse, tv/web 2017

Lavet af Rune Aarestrup Pedersen og Anders Rye Skjoldjensen, Studerende DMJX.

åp

Lars Horn

Det der stadig står: 2017 har været det mest ekstreme år med skovbrande i Californiens historie. Den mest fatale brand nogensinde kostede i starten af oktober mere end 42 mennesker livet, da den hærgede hele boligområder i Sonoma County og Napa Valley. Frygten for, at 2018 bliver endnu værre, er stor, især set i lyset af nyere tids klimaforandringer. Projektet prøver at se på konsekvenserne af dette og på en mulig løsning for fremtiden. “Det der stadig står” er en multimedie-produktion i tekst, fotos og video.

Se indslaget her...

åp

Rune Aarestrup Pedersen og Ander Det der stadig står: 2017 har været det mest ekstreme år med skovbrande i Californiens historie. Den mest fatale brand nogensinde kostede i starten af oktober mere end 42 mennesker livet, da den hærgede hele boligområder i Sonoma County og Napa Valley. Frygten for, at 2018 bliver endnu værre, er stor, især set i lyset af nyere tids klimaforandringer. Projektet prøver at se på konsekvenserne af dette og på en mulig løsning for fremtiden. “Det der stadig står” er en multimedie-produktion i tekst, fotos og video.

Se alle vinderne her...

 Juryen: Vinderproduktionen fortæller den store historie om klimaforandringerne gennem den ‘mindre’ historie om brandene i Californien i et stramt visuelt koncept med virkelig flotte billeder og videoer. Historien er godt og overskueligt layoutet. Man finder nemt rundt og kan nyde videoerne, hvor der sættes ansigter på katastrofen og dem, der kæmper med og mod den. Der har været en idé fra starten om, hvordan det hele skulle produceres, og den har de holdt sig til, uden at det visuelle tager over. Men det fungerer for eksempel rigtig godt, at portrætterne er framet ens. Historien er velskrevet, godt researchet med mange skæve vinkler, og man får meget viden.

I denne kategori var der kun to nomineret, Heidi Skibsted var den anden med indslaget ”Bliver man lykkelig af jagten på den perfekte krop”

Denne artikel indeholder fotografernes billedtekst, redigeret af Flemming Sørensen, Irene Greves kommentarer fra juryen og er bearbejdet af Flemming Hansen og Johnny Frederiksen. Se alle indslagene på udstillingen.

Kommentarer