Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Årets Åben Klasse, tv/web

Vinder er studerende i fotografisk kommunikation Benny Kjølhede fra Politiken

Foto: Lars Horn

Lars Horn Andreas Vinther
ÅP Årets korte Indslag TV/Web
Dato: 06.03.20
Foto: Lars Horn / Baghuset

Juryens begrundelse

Årets vinder i Åben Klasse er et godt eksempel på en web-dok, der løfter fortællingen fra start til slut. Benny Kjølhede har i juryens øjne truffet nogle stilistiske valg, der med stor succes tager læseren med på hovedpersonens rejse. Helt fra start møder man et menneske, som man har sympati med, og det giver lyst til at læse historien. Den er produceret med nogle stramme visuelle valg, som både tvinger os til at tænke, og gør os nysgerrige. Der er på alle måder udvist omsorg for detaljerne i f.eks. farvevalg og de blinkende tal, der skaber en fornemmelse af nutid og aktualitet, og det er skarpt tænkt at fjerne lyden. Historien bliver aldrig sluppet, men man vender tilbage til udgangspunktet, og så får læseren noget så sjældent som et punktum, en payoff til sidst. Det er opløftende, at projektet lykkes for hovedpersonen, hvilket kun skaber endnu mere sym- og empati. Samlet set skildres en forbløffende almen sygdom på en oplysende og visuel stærk facon.

 

Anden prisen i denne kategori gik til Morten Lau-Nielsen fra Jyllandsposten for produktionen “Klimarejsen”.

Video & foto: Benny Kjølhede Vinder af 1. prisen i kategorien ”Årets Åben Klasse, tv/web” ved Årets Pressefoto 2020:
Jeg ryster. Vi følger Anifer, som har en sjælden rystesyge. Hun har fået tilbudt specialbehandling i Madrid og skal som den første dansker gennem behandlingen.
 
Videoen er en redigeret udgave af websitet. Den er udelukkende til redaktionel anvendelse i forbindelse med omtale af Årets Pressefoto 2020. Videoen må ikke distribueres eller på anden måde overdrages. Videoen skal altid krediteres: Benny Kjølhede/Fotografisk Kommunikation/Politiken/Årets Pressefoto 2020. Video & foto: Benny Kjølhede. Tekst: Rasmus Helmann.  Layout: Caroline Niegaard. Redaktør: Frauke Giebner.
Varighed 15:00
 

Kommentarer