Gå til hovedindhold
Bliv medlem

ÅP dommer- Rasmus Degnbol

Mød den første af tre tv/web dommere i Årets Pressefotos dommerpanel: Rasmus Degnbol

Foto: Marie Ravn

Foto: Marie Ravn

Blå bog.

Navn: Rasmus Degnbol

Stilling: FotografHvor længe i faget? (Hvornår blev du uddannet): 11 år. Selvlært.

Arbejdsplads: Freelance / Redux Pictures, New York. 

Hvad tænkte du, da du blev spurgt om du ville være dommer til Årets Pressefoto? 

Ja! Det er en ære at få lov til at give noget tilbage til vores fag, og være med til at sætte sit fingeraftryk på udvælgelsen. Det brugte jeg ikke 2 sekunder på at overveje om jeg ville.

Hvad vil du have fokus på når du skal bedømme i år?

At finde de bedst formidlede historier, såre simpelt. Bare fordi noget umiddelbart er den bedste historie betyder det ikke at den er fortalt bedst muligt, det er det jeg syntes ÅP handler om. Hvem har gjort det ypperste i formidlingen af deres fortælling? Det er vores opgave er kunne se igennem mængden, og virkelig finde den bedst formidlede historie, uanset om den er spektakulær eller stille.

Hvad synes du om niveauet ved Årets Pressefoto, igennem de sidste år?

Vi kan noget helt specielt med vores fotografi herhjemme, men ÅP har manglet at følge med for virkelig at vise det syntes jeg. Derfor syntes jeg det er spændende at der er rusket op i kategorierne i år, så en masse af det danske fotografi der gør sig godt udenfor de danske grænser også kan finde en plads til ÅP. Det håber jeg vi får at se, fordi der er så uendeligt meget godt fotografi herhjemme som fortjener at blive set.

Hvad vil du kigge efter, når du skal finde en vinder?

Et fortælling hvor jeg kan mærke at der aktivt er tænkt over hvordan den bliver fortalt bedst muligt. En fortælling som ER 2018, og som heller ikke er bange for at prøve grænserne af. Men vigtigst af alt en fortælling der er så god, at den sidder i kroppen længe efter den er færdig.

 

 

Kommentarer