Gå til hovedindhold
Bliv medlem

ÅP dommer: ”Jeg brygger to kasser øl og tager med”

Den fjerde ÅP-dommer kan man sagtens kalde livsnyder uden at fornærme ham: Han synes at god fotojournalistik skal forstås med maven og sende signaler op til hjernen. Han er ølbrygger i sin fritid og rejser på ødegård i Sverige i morgen.

Niels Ahlmann Olsen

Thomas Lekfeldt Jeg brygger to kasser øl og tager med siger Niels Ahlmann Olsen

Niels Ahlmann Olsen kræver ikke den store  præsentation. I de sidste knap 10 år har han været fastansat på Berlingske, en avis som han nærmest har været tilknyttet on-off siden han startede i praktik i 1996. Selv da han i en periode var freelancer arbejdede han meget for tanten og med nogle år på Urban, så var han jo aldrig rigtig hjemmefra.  

Mangler lige at behandle seks opgaver
Det er tydeligt at der er travlt i den anden ende af røret da vi kontakter Niels Ahlmann Olsen torsdag eftermiddag: ”Jeg har helt vildt travlt, jeg mangler at redigere seks opgaver før jeg kan gå på ferie,” lyder det fra den 44-årige fotojournalist. Men vi vil jo gerne vide hvad han ser som et godt pressefoto.

Vil gerne overraskes
”I det øjeblik hvor man rigtig kan mærke et billede nede i maven, der kan man mærke hvordan personen på billedet har det,” siger Niels Ahlmann Olsen og tilføjer ”En rigtig pressefotograf kan lave noget fantastisk ud af næsten ingenting. Det er vigtigt at man kan se at fotografen brænder for opgaven, og at man kan se at et projekt er lavet med hjerteblod.” Her henholder han til, at den gode fotohistorie nogle gange er lige omkring os, som hans egen serie om de gamle frihedskæmpere, der fik hædrende omtale sidste år.

Tak for invitationen jeg tager to kasser øl med
Niels Ahlmann Olsen er medstifter af Midtsjællands håndbryggerlaug og deres første øl bliver en ÅP øl som han medbringer til dommerdagene i starten af Januar. ”Jeg har ikke prøvet at være dommer før, så jeg er rigtig glad for at blive spurgt og det skal fejres,” siger han. Et tilbud som bestyrelsen ikke kan takke nej til. Øllerne vil dog først blive åbnet efter fyraften på de to koncentrede dommerdage, hvor drivmidlet er isvand og kaffe i store mængder.

Kommentarer