Gå til hovedindhold
Bliv medlem

ÅP dommer Assa Rytter: "Det skal helst komme fra hjertet"

I en serie af miniportrætter kan du møde dommerne til Årets Pressefoto 2020. Her er det dommer i multimedie/video-kategorien; Assa Rytter

Assa Rytter

Privat

Stilling: Dokumentarist

Hvor længe har du været i faget? (Hvornår blev du uddannet):  Siden jeg gik på KBHs Film- og Fotoskole i 2010, har jeg beskæftiget mig med dokumentarfilm. 2011-2015 har jeg arbejdet på egne projekter, samt været klipper hos instruktør Jesper Jargil 2011-2015. Jeg er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole 2015-2019.

Arbejdsplads: Freelancer

Hvad tænkte du, da du blev spurgt om du ville være dommer til Årets Pressefoto? 
Jeg er beæret over at blive valgt, selvom jeg er relativt ny i branchen. Jeg håber, at jeg kan repræsentere en “yngre” generation og være med til at skabe opmærksomhed omkring faget og hvad det kan.

Hvad vil du have fokus på, når du skal bedømme i år? 
Det personlige og intime, skæve og skrøbelige. Det har været et anderledes år, så jeg er spændt på om det afspejler sig i det vi kommer til at se. 

Hvad synes du om niveauet ved Årets Pressefoto / Tv-Video-Web, igennem de sidste år? 
Jeg har ikke været en del af Årets Pressefoto før, så jeg har sat mig ned og set værker fra tidligere år. Jeg er blevet rørt og inspireret. Jeg glæder mig til at se om der kommer nye bud på måden at fortælle på. 

Hvad vil du kigge efter, når du skal finde en vinder?
Det må gerne være mere end bare en god idé, det skal helst komme fra hjertet. Man skal kunne mærke et behov fra fortællerens side. At fortælleren har noget på hjerte. 


 

Kommentarer