Gå til hovedindhold
Bliv medlem

93 journalister mistede livet i 2016

En ny artikel fra International Federation of Journalists (IFJ) røber dette års tragiske tal: Navnene på de journalister som har mistet livet i det forgangne år.

I 2016 runder de samlede dødstal for journalister og mediefolk i alt 93. Dertil kommer 29 personer mere, der er omkommet i flystyrt i hhv. Colombia og Rusland, hvilket får det samlede tal til at stige til 122 personer. De to fly indeholdt hhv. et brasiliansk team af sportsjournalister på vej til kamp med fodboldholdet Chapecoense. Det russiske hold journalister døde da det militærfly de befandt sig i styrtede ned.

Fordømmer vold mod journalister

International Federation of Journalists præsident Philippe Leruth fordømmer i artiklen på IFJ.org det tab branchen igen har lidt verden over og opfordrer til at der gribes til handling og udføres en øget indsats for at komme de dårlige nyheder til livs :

“These levels of violence in media should spur into action all those committed to protecting journalists. There must be no Opens external link in new windowimpunity for those crimes. The IFJ and its affiliates around the world will redouble efforts to mobilise for credible steps to remove the shadow of violence over journalism.”

Øget fokus på arbejdsforhold

Foreningen Reporters Without Borders har for nyligt sat fokus på de farlige arbejdsforholde journalister kan have.

Under teksten "When I grow up, I'll be a journalist" introducerer Reporters Without Borders deres nyeste kampagne om vold mod journalister. I en video på you-tube bliver man introduceret for børn af forskellige nationaliteter der alle har det til fælles at de bliver journalister når de bliver voksne, og i videoen spår de om denne usikre fremtid. Se videoen her.

Kommentarer