Gå til hovedindhold
Bliv medlem

80 km sololøb

Corona & Danskerne: Klokken nærmer sig midnat fredag aften, og Jan Lund står foran rækkehuset i Albertslund og varmer op, inden han skal ud på et 24 timers ultraløb, 24H Online Running. Hver tredje time i et døgn skal han løbe 10 km.

Foto: Kim Matthäi Leland

Kim Matthäi Leland

"Alle andre løb er jo aflyst på grund af Corona, men det her bliver gennemført, fordi man løber selv", siger 62-årige Jan Lund, der tidligere har løbet maraton, men aldrig 80 km på et døgn.

Jan har tænkt sig at løbe den samme tur alle otte gange – hans sædvanlige rute gennem Vestskoven, der ligger tæt på, hvor han bor.

"Det bliver spændende at se, hvordan kroppen reagerer. For eksempel om jeg kan sove ind imellem, eller om der kører for meget adrenalin rundt", siger han.

Målet er at komme under en time på hver tur, dvs. 8 timer i alt for de 80 km, og dermed bliver der et par timer mellem hver tur til at hvile og få lidt at spise og drikke.

Ét minut over midnat får Jan startsignal via nettet. Han tænder pandelampen, siger farvel til sin hustru og løber ud i mørket.

 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer