35 grader og masser af fotografi ….i Arles!
Formanden Lars Lindskov har lagt vejen forbi Arles og fortæller om indtrykkene på fotofestivalen.
Den 47. Udgave af Les Rencontres d`Arles de la Photographie – eller lidt nemmere fotofestivalen i Arles er i gang og denne uge har været åbningsugen med fotografi i stort set døgndrift.
Der er 40 udstillinger, masser af workshops, fremvisning af port folier, foredrag og masser af andre aktiviteter.
Ca. 365 mennesker er ansatte og med til at få festivalen til at køre og de ca. 200 er ansat på halvårskontrakter, så det er et stort arbejde, men der kommer også mange mennesker. I 2015 var der 93.000 besøgende og heri er ikke medregnet de folk der blot gæster nogle af de gratis udstillinger.
Modsat fotofestivalen i Perpignan er Arles noget mere forskelligt med mange forskellige typer af fotografi og smag og behag er heldigvis forskellig, men der er helt klart meget inspiration at hente i Arles.
Den engelske fotograf Don McCullin er med i år og han er og bliver en klassiker og meget spændende at se eller gense. Derudover er street photography noget der springer i øjnene i år, hvor blandet andet Sid Grossmanns fotografier fra 30-erne og frem er super interessante – tilmed er udstillingen tilrettelagt, så nogle af hans studerende har fået udstillingsplads og det er ganske tydeligt, at han har dannet skole.
Derudover udstiller irske Eamonn Doyle fotografier fra Dublin og modsat Grossmanns meget små fotografier må man sige Doyles fotografier har fået en på hatten, hvad angår størrelser, da mange af er m2 store.
I det hele taget er udstillingsformerne i Arles meget inspirerende og nogle gange også lige lovligt outreret – slagterens pølseproduktion behøves ikke udstilles sammen med et toilet.
Massemediernes rolle kommer også til udtryk på mange måder. Ofte er der eksempler på, hvordan billederne har været anvendt på tryk og en ganske imponerende oplevelse er et rum bygget op af TV skærme, der viser masser af udsendelser fra 11.september og i et andet rum er frihedsgudinden bygget op af fotografier.
En af de store udstillinger i år er med tydelig dansk afsæt – nemlig Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen og Tobias Markussens projekt om amerikaner der tror på UFO-er. Det er et fælles projekt under navnet Phenomena – som vi har omtalt tidligere her på hjemmesiden.
Kommentarer