Gå til hovedindhold
Bliv medlem

3 års fængsel til sparkende kamerakvinde

Den ungarske kamerakvinde Petra Laszlo har netop modtaget sin dom for at sparke syriske flygtninge da de krydsede grænsen til EU.

news

Twitter: @Newsrevo


En video spredte sig med lynets hast på de sociale medier i september sidste år, da en ungarsk kamerakvinde var blevet filmet da hun var voldelig overfor flygtninge. Petra Lazlo dækkede den store flygtningestrøm og da over 100 mennesker stormer en serbisk grænseovergang ind til EU og forsørger at løbe fra politiet ser man i klippet Petra Lazlo sparke ud efter flere flygtninge - herunder børn.

Det lykkedes hende at fælde en 52-årig syrisk mand ved navn Osama Abdul Mohsen, der bar på sin kun 7-årige søn. Osama for spændt ben af Petra Lazlo og vælter så han lander ovenpå sin søn, hvorefter han desperat forsøger at komme på benene hurtigt igen imens han råber efter den benfældende kamerakvinde.

Videoen, der blev filmet af en tysk kameramand, forargede folk over hele verden og blev en del af den allerede store debat om Europas og den vestlige verdens behandling af flygtninge. (Se videoen her.)

"Jeg gik i panik"
I et brev til avisen Magyar Nemzet, forklarede Lazlo sine handlinger med at hun gik i panik da hun så den store folkemængde komme løbende imod sig, og at hendes handlinger skal ses som selvforsvar.

Den købte retten ikke, da dommerne netop har idømt Petra Lazlo 3 års ubetinget fængsel og beskriver Lasloz handlinger som værende "i modstrid med samfundets normer".

Hyldes af kollegaer
En positiv ting ved den ellers tragiske historie må være, at flygtningen Osama Abdul Mohsen som Petra Lazlo væltede over, også fik opmærksomhed på nettet. Det viser sig, at Mohsen var forboldtræner og trænede et af syriens tophold inden krigen brød ud. Den information kom et foldbold akademi i spanske by Getafe for øre og de tilbød Mohsen et jo. Da familiefaderen ankom med toget til Spanien med sin søn på armen en uge efter hændelsen i Serbien blev den lille familie modtaget med klapsalmer fra de nye fodboldkollegaer.

Fotografen Sergio Perez har fulgt familien i Spanien og fotograferet dem i deres nye liv. Du kan se serien her.

 

Kommentarer