Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Pensionsordning

Vi anbefaler at komme i gang med indbetaling på en pensionsordning så tidligt som muligt. Ved at starte tidligt på en pensionsopsparing får du mere udbetalt i pension. Så enkelt er det.

Hos PensionsInfo kan du få en samlet oversigt over alle pensionsordninger tilknyttet dig. PensionsInfo indeholder oplysninger om næsten alle private pensionsordninger. 

Man får også oplysninger om pensionen ved død, invaliditet og ved pensionering, under forudsætning af, at man fortsætter indbetaling af nuværende bidrag.

Adgang til PensionsInfo sker digitalt via NemID/MitID eller Netbank.

Etablering og indbetaling til en pensionsordning sker ikke automatisk ved enhver ansættelse.

På de fleste af DJs overenskomster er der vilkår om pension og, at man er omfattet af gruppeforsikringen. Du vil derfor i overenskomsten eller din ansættelsesaftale kunne læse nærmere om pension.

Er du ikke ansat på en af vores overenskomster bør du være opmærksom på, om der er vilkår om pension i din kontrakt. Hvis ikke bør du overveje at etablere din egen ordning, eventuelt via aftalen med Mediernes Pension.

Der er forskellige pensionstyper.

Livsvarig pension er en pensionsudbetaling, der varer hele livet. Det betyder, at du er sikret en konstant pension uanset, hvor gammel du bliver. Størrelsen på den månedlige ydelse afhænger dog af indbetalingerne. Jo mere der er indbetalt, desto større bliver de løbende udbetalinger.

Kapitalpension er sumopsparing. Den udbetales som et engangsbeløb ved opnåelse af pensionsalderen.

Ratepension er en pensionsopsparing, der også er en opsparet sum, men som udbetales over en på forhånd fastlagt årrække. 

Mediernes Pension

DJ's pensions- og forsikringsaftaler forhandles gennem Mediernes Pension. Her deler DJ bestyrelsesposterne ligeligt med arbejdsgiverne i Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og DR.

Pensionsordninger omfattet af aftalerne med Mediernes Pension er nærmere beskrevet på Mediernes Pensions side hos PFA.

 

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk