Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu
Overenskomstforhandlinger 2020

Jamal Christensen // Montgomery

Overenskomstforhandlinger 2020

Hvad, hvornår og hvordan? 

Følgende overenskomster er til forhandling:

- Fællesoverenskomsten
Berlingske
- Ekstra Bladet og Politiken
- Morgenavisen Jyllands-Posten
- Kristeligt Dagblad
- 24timer
- Dagbladenes Bureau
- Ritzaus Bureau
- Wunderkind
- Praktikantaftalen

Overenskomstforhandlingerne mellem DJ og Danske Mediers Arbejdsgiver (DMA) er netop på trapperne. Overenskomsten regulerer løn- og arbejdsvilkår for cirka 2000 journalister på dagbladsområdet.

Torsdag den 19. december mødes repræsentanter for DJ og DMA første gang for at forhandle overenskomst.

Parterne har aftalt en lang række møder hos DMA’s nye domicil i Mediernes Hus på Nordhavn startende den 6. januar 2020.

Forhandlingerne er planlagt til at slutte den 21. februar, men det er kun, hvis der opnås enighed. I modsat fald fortsætter forhandlingerne i Forligsinstitutionen, indtil der er enighed om et mæglingsforslag eller et sammenbrud. Resultatet sendes til afstemning hos DJ-medlemmerne ansat på de respektive overenskomster.

Hvem er vi?

Det store forhandlingsudvalg, som skal repræsentere de cirka 2000 DJ-medlem ved forhandlingerne består af i alt 42 personer:

DJ’s formand, to forhandlingskonsulenter, en kommunikationskonsulent og en faglig assistent fra forbundets faglige afdeling. 35 tillidsrepræsentanter. 2 repræsentanter for Freelancegruppen. 1 repræsentant for Pressefotografforbundet. 3 repræsentanter for de journaliststuderendes organisationer under DJStud.

DJ’s hoveddelegation er:

- Christian Dølpher, forhandlingskonsulent i DJ
- Jacob Pleenaa Thorngreen, forhandlingskonsulent i DJ
- TR Per Schultz-Knudsen, Jysk Fynske Medier
- Maria Dalhoff, Jyllands-Posten
- Sus Falch, FreelanceGruppen
- Ivar Carstensen, Berlingske
- Per Mathiessen, Ekstra Bladet

Jakob Carlsen

Hvem er de?

Danske Mediers Arbejdsgiverforening præsenter sig på deres hjemmeside selv på følgende måde:

Danske Medier Arbejdsgiver har til formål at varetage medlemsvirksomhedernes interesser i alle forhold, der berører deres ansatte.

Vi er en af de 14 arbejdsgiverorganisationer samlet i hovedorganisationen Dansk Arbejdsgiverforening, og Danske Medier Arbejdsgiver forhandler overenskomsterne med alle dagbladenes personalegrupper.

Hvordan er tidsplanen?

Deadline for forhandlingerne er den 21. februar.

Frem til dette tidspunkt er der fra den 6. januar i hver uge op til tre-fire hele forhandlingsdage, oftest splittet op på forskellige overenskomster.

Den 28. januar mødes parterne til en endelig udveksling af krav.

Hele udvalget vil også være til stede under de afsluttende forhandlinger den 21. februar, som forventes at kunne vare 1-3 døgn om nødvendigt.

Hvordan får du besked?

I det store forhandlingsudvalg vil vi bestræbe os på at informere de berørte medlemmer og tillidsrepræsentanter hurtigt og præcist.

Alle tillidsrepræsentanter på området deltager enten direkte eller er repræsenteret via en af otte repræsentanter fra Fællesoverenskomsten ved forhandlingerne.

Undervejs vil vi på udvalgte tidspunkter sende en opdatering ud om, hvordan forhandlingerne går.

Det skal du være opmærksom på

Har du spørgsmål, bør du kunne stille dem til din tillidsrepræsentant eller direkte med en mail til DJ. Vi beder dog om forståelse for, at ikke alle spørgsmål kan besvares under vejs, mens forhandlingerne står på.

Når forhandlingerne er afsluttet, bliver resultatet forelagt hovedbestyrelsen. Herefter sendes resultatet til urafstemning blandt de af overenskomsterne omfattede medlemmer.

For at kunne deltage i afstemningen skal du sikre dig, at DJ har registreret din ansættelse på din nuværende arbejdsplads. Hvis du er i tvivl om registreringen, så send oplysninger om arbejdsplads, privatadresse osv. til DJ.

Læs DJ's hovedkrav ved DMA-forhandlinger.

Jakob Carlsen