Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Vinderne af O-prisen

O-prisen er uddelt siden 2014. Læs her en kort præsentation af vinderne.

I 2014 modtog Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA som de første O-prisen for en artikelserie om forholdene for gravide au pair-piger i Danmark.

 

I 2015 var hele redaktionen på fagbladet Folkeskolen modtagere af prisen. Redaktionen vandt prisen for et redaktionelt årsregnskab, hvor de bl.a. har fremlagt antallet af fejl i bladet. 
"Det bidrager til at skærpe etik, kvalitet og retning for redaktionens arbejde", lød begrundelsen.

I 2016 modtog journalist, redaktionssekretær, praktikvejleder og tillidsrepræsentant Steffen Hagemann fra Børn&Unge O-prisen for at være en ferm journalistisk ildsjæl og god kollega. 
Han havde især arbejdet med omfattende temaer til fagbladet og med introducerende videoklip om temaerne til bl.a. Facebook.

I 2017 modtog gravergruppen af journalisterne Asger Westh, Asger Havstein Eriksen og Morten Halskov fra 3F modtog 21. februar O-prisen for deres arbejde med www.dødsulykker.dk, der har kortlagt dødelige arbejdsulykker i Danmark.

Vinder O-prisen 2018

Jørn Albertus

I 2018 gik O-prisen til Anders Ejbye-Ernst fra Fagbladet FOA for hans mange artikler om vold mod ansatte i psykiatrien. Med omfattende arbejde med aktindsigt og dataindsamling havde han leveret et solidt stykke journalistik med stor gennemslagskraft.

Andreas Marckmann Andreassen, vinder af O-prisen 2019

Jørn Albertus

I 2019 modtog Andreas Marckmann Andreassen O-prisen for "Håndbog i EU for journalister". Han er digital redaktør på fagbladet Journalisten og håndbogen er et sideløbende projekt, som fik idéen til allerede i studietiden. Første udgave udkom i 2011 med Europa-Kommissionen og Dansk Journalistforbund som udgivere, den nyeste udgave udkom i 2018. Bogen er gratis og kan bl.a. ses og bestilles hos >> Europakommissionen

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk