Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Vinderne af O-prisen

O-prisen er uddelt siden 2014. Læs her en kort præsentation af vinderne.

O-prisen 2014

Jørn Albertus

I 2014 modtog Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA som de første O-prisen for en artikelserie om forholdene for gravide au pair-piger i Danmark.

Vinder O-pris 2015

Jørn Albertus

I 2015 var hele redaktionen på fagbladet Folkeskolen modtagere af prisen. Redaktionen vandt prisen for et redaktionelt årsregnskab, hvor de bl.a. har fremlagt antallet af fejl i bladet. "Det bidrager til at skærpe etik, kvalitet og retning for redaktionens arbejde", lød begrundelsen.

I 2016 modtog journalist, redaktionssekretær, praktikvejleder og tillidsrepræsentant Steffen Hagemann fra Børn&Unge O-prisen for at være en ferm journalistisk ildsjæl og god kollega. Han havde især arbejdet med omfattende temaer til fagbladet og med introducerende videoklip om temaerne til bl.a. Facebook.

Vinder O-pris 2017

Jørn Albertus

I 2017 modtog gravergruppen af journalisterne Asger Westh, Asger Havstein Eriksen og Morten Halskov fra 3F modtog 21. februar O-prisen for deres arbejde med www.dødsulykker.dk, der har kortlagt dødelige arbejdsulykker i Danmark.

Vinder O-prisen 2018

Jørn Albertus

I 2018 gik O-prisen til Anders Ejbye-Ernst fra Fagbladet FOA for hans mange artikler om vold mod ansatte i psykiatrien. Med omfattende arbejde med aktindsigt og dataindsamling havde han leveret et solidt stykke journalistik med stor gennemslagskraft.

Vinder O-prisen 2019

Jørn Albertus

I 2019 modtog Andreas Marckmann Andreassen O-prisen for "Håndbog i EU for journalister". Han er digital redaktør på fagbladet Journalisten og håndbogen er et sideløbende projekt, som fik idéen til allerede i studietiden. Første udgave udkom i 2011 med Europa-Kommissionen og Dansk Journalistforbund som udgivere, den nyeste udgave udkom i 2018. Bogen er gratis og kan bl.a. ses og bestilles hos >> Europakommissionen

Dansk Sygeplejeråd vinder O-prisen

Annelene Højvang

I 2020 modtog Dansk Sygeplejeråd O-prisen for kampagnen "Sig først JA til et nyt job efter lønforhandling”.
Thea Bidstrup Bjørnholt, Maya Bille, Pernille Brandt, Mathias Nygaard Justesen, Lotte Havemann samt Rudi Damkjær fik prisen for arbejdet, der ramte lige ned i en kerneopgave for en fagforening: At få oplyst og motiveret medlemmerne til at bede om lønforhandlinger. 

Vinder af O-prisen 2021

Foto: Jon Arskog

I 2021 modtog journalist Benjamin Rothenborg Vibe O-prisen for en artikelserie om problemer med ladestandere til el-biler. Benjamin er journalist ved medlemsbladet "Elektrikeren" i Dansk El-forbund, og hans artikelserie i medlemsbladet har skabt debat i branchen, givet en styrket vejledning fra Sikkerhedsstyrelsen og nye efteruddannelsesmuligheder på vej for medlemmerne af forbundet. 

Vinder O-pris 2022

Anne Kathrine S. Rosener

I 2022 modtog journalist Sebastian Bjerril O-prisen for sin omfattende artikelserie i Fagbladet Folkeskolen om snyd på Søndermarkskolen i Aarhus. Han kunne med aktindsigt og utallige interviews med både nuværende og tidligere lærere på skolen dokumentere skoleledelsens snyd med bl.a. eksamenshjælp til elever. På baggrund af afsløringerne gik skolens ledelse af og Undervisningsministeriet har politianmeldt skolen. 

o-prisen 2023

Ogruppen

i 2023 modtog Rasmus Handberg, journalist på Fagbladet FOA,  prisen for afdækning af lokallønnen for fagforeningens medlemmer. Med grundig behandling af data over lokalløn i landets kommuner og med en forståelig og vedholdende formidling har indsatsen bidraget med overblik, viden og forandring.

Vinderne O-prisen 2024

Foto: Jesper Knudsen

I 2024 modtog journalisterne Morten Halskov og Asger Westh, Fagbladet 3F, O-prisen for et omfattende tema om problemer med arbejdet med asbest i byggeriet. Med aktindsigter, interviews med sygdomsramte, med politikere og myndigheder fik de afdækket, hvordan asbest stadig udgør en sundhedsrisiko i Danmark, og hvordan regler og påbud ikke overholdes eller ikke er tilstrækkelige. Indsatsen førte bl.a. til krav om skærpet tilsyn og øget uddannelse. 

 

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk