Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Vinderne af O-prisen

O-prisen er uddelt siden 2014. Læs her en kort præsentation af vinderne.

I 2014 modtog Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA som de første O-prisen for en artikelserie om forholdene for gravide au pair-piger i Danmark.

 

I 2015 var hele redaktionen på fagbladet Folkeskolen modtagere af prisen. Redaktionen vandt prisen for et redaktionelt årsregnskab, hvor de bl.a. har fremlagt antallet af fejl i bladet. 
"Det bidrager til at skærpe etik, kvalitet og retning for redaktionens arbejde", lød begrundelsen.

I 2016 modtog journalist, redaktionssekretær, praktikvejleder og tillidsrepræsentant Steffen Hagemann fra Børn&Unge O-prisen for at være en ferm journalistisk ildsjæl og god kollega. 
Han havde især arbejdet med omfattende temaer til fagbladet og med introducerende videoklip om temaerne til bl.a. Facebook.

I 2017 modtog gravergruppen af journalisterne Asger Westh, Asger Havstein Eriksen og Morten Halskov fra 3F modtog 21. februar O-prisen for deres arbejde med www.dødsulykker.dk, der har kortlagt dødelige arbejdsulykker i Danmark.

Vinder O-prisen 2018

Jørn Albertus

I 2018 gik O-prisen til Anders Ejbye-Ernst fra Fagbladet FOA for hans mange artikler om vold mod ansatte i psykiatrien. Med omfattende arbejde med aktindsigt og dataindsamling havde han leveret et solidt stykke journalistik med stor gennemslagskraft.

Vinder O-prisen 2019

Jørn Albertus

I 2019 mod tog Andreas Marckmann Andreassen O-prisen for "Håndbog i EU for journalister". Han er digital redaktør på fagbladet Journalisten og håndbogen er et sideløbende projekt, som fik idéen til allerede i studietiden. Første udgave udkom i 2011 med Europa-Kommissionen og Dansk Journalistforbund som udgivere, den nyeste udgave udkom i 2018. Bogen er gratis og kan bl.a. ses og bestilles hos >> Europakommissionen

Fandt du den information du søgte
Tilføj email hvis du ønsker svar retur.