Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

O-prisen til det gode arbejde

Hvert år uddeles O-prisen i forbindelse med vores generalforsamling.

Hvert år uddeler O-gruppen en pris for et godt stykke arbejde udført af én eller flere medlemmer af O-gruppen.

​​​​​​​ Illustration: Karina Bjerregaard

 

O-prisen, der er på 5.000 kroner, gives for et bemærkelsesværdigt journalistisk eller kommunikationsmæssigt arbejde i form af artikler, video, tiltag på nettet, illustrationer, pjecer eller kampagner, der har gjort en forskel for målgruppen eller organisationen.

Prisen uddeles hvert år lige før O-gruppens generalforsamling.

Der bliver indkaldt til ansøgning til prisen i løbet af efteråret, og ethvert medlem af Dansk Journalistforbund kan stille forslag. Mindst én af de prismodtagere, der foreslås, skal være medlem af O-gruppen.

Dommerpanelet kommer fra O-gruppens bestyrelse. 

Illustration: Karina Bjerregaard.

Fandt du den information du søgte
Tilføj email hvis du ønsker svar retur.

Vindere af O-prisen

O-prisen blev første gang uddelt i 2014, hvor modtagerne af prisen blev journalisterne Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA for en artikelserie om forholdene for gravide au pair piger i Danmark.

I 2015 var hele redaktionen på fagbladet Folkeskole modtagere af prisen. Redaktionen vandt prisen for et redaktionelt årsregskab, hvor de bl.a. har fremlagt antallet af fejl i bladet. "Det bidrager til at skærpe etik, kvalitet og retning for redaktionens arbejde", lød begrundelsen.

I 2016 modtog journalist, redaktionssekretær, praktikvejleder og tillidsrepræsentant Steffen Hagemann fra Børn&Unge O-prisen for at være en ferm journalistisk ildsjæl og god kollega. Han havde især arbejdet med omfattende teamer til fagbladet og med introducerende videoklip om temaerne til bl.a.Facebook.