Gå til hovedindhold
Bliv medlem

O-prisen til det gode arbejde

Hvert år uddeles O-prisen i forbindelse med vores generalforsamling.

O-prisen, der er på 5.000 kroner, gives for et bemærkelsesværdigt journalistisk eller kommunikationsmæssigt arbejde i form af artikler, video, tiltag på nettet, illustrationer, pjecer eller kampagner, der har gjort en forskel for målgruppen eller organisationen.

Prisen uddeles hvert år i forbindelse med O-gruppens generalforsamling.

Der bliver indkaldt til ansøgning til prisen i løbet af efteråret, og ethvert medlem af Dansk Journalistforbund kan stille forslag. Mindst én af de prismodtagere, der foreslås, skal være medlem af O-gruppen.

Dommerpanelet udpeges af O-gruppens bestyrelse.

Bemærk: Medlemmer af O-gruppens bestyrelse kan ikke indstilles til O-prisen som enkeltpersoner.

Vær opmærksom på, at beløbet er skattepligtigt. 

O-gruppen uddeler prisen til enten enkeltpersoner (fra 2024 max 2 modtagere), eller til arbejdspladsen (fra 2024 til grupper på mere end 2 modtagere).

Enkeltpersoner oplyser cpr-nummer ved modtagelsen. Arbejdspladser oplyser cvr-nummer. 

O-prisen se vinderne

VINDERE AF O-PRISEN

O-prisen blev første gang uddelt i 2014, hvor modtagerne af prisen blev journalisterne Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA for en artikelserie om forholdene for gravide au pair piger i Danmark.

Prisen er siden gået til både enkeltpersoner og til redaktioner, og vinderne har enten ved prisoverrækkelsen eller ved et efterfølgende medlemsmøde fortalt om det arbejde, der lå bag

Vi har set mange spændende indstillinger hvert år med både store temaer, bøger og andre redaktionelle tiltag.