Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Vinder af O-prisen 2019: Andreas Marckmann Andreassen

Vi skal huske at rose hinandens arbejde, siger vinderen af O-prisen.

O-prisvinder Andreas Marckmann Andreassen

Jørn Albertus

Stort tillykke til Andreas Marckmann Andreassen, der netop har vundet O-prisen 2019 for "Håndbog i EU for journalister".

Andreas fik idéen allerede i studietiden, og den første udgave udkom i 2011 med Europa-Kommissionen og Dansk Journalistforbund som udgivere - men med frihedsbrev, hvilket var en tillid, Andreas roste dem begge for i sin tale.

I dag er bogen pensum på de tre journalistuddannelser, og den tredje udgave udkom i 2018 - det er den, Andreas fik prisen for.

I alt var der 9 indstillinger til O-prisen, og i sin takketale opfordrede Andreas os alle til at blive bedre til at rose hinanden:

- Jeg tænker, at vi alle, også jeg selv, kan blive bedre til at rose og indstille hinanden. For se bare, hvor glad jeg er.

Med prisen følger kr. 5000,- samt O-prisstatuetten udformet af Karina Bjerregaard. 

 

Overrækkelse O-pris

Jørn Albertus Andreas Marckmann Andreassen fik overrakt blomster og O-prisstatuetten af bestyrelsesmedlem Louise Knuth, der i sin tale begrundede valget af ham som vinder af O-prisen med blandt andet: "Hans ægte engagement i det projekt, som hæver sig lang over blot at være en “håndbog”. For her er der tale et journalistisk researchet produkt, som er både godt formidlet og af stor værdi for andre journalister".

Kommentarer