Gå til hovedindhold
Bliv medlem

O-prisen tildelt journalister fra 3F

Et omfattende researcharbejde gav overblikket over dødsulykker på danske arbejdspladser. Det store arbejde blev nu belønnet med O-gruppens årlige pris.

O-prisen 2017

Jørn Albertus

 

De tre journalister Asger Westh, Asger Havstein Eriksen og Morten Halskov fra 3F modtog 21. februar O-prisen for deres arbejde med www.dødsulykker.dk, der har kortlagt dødelige arbejdsulykker i Danmark.

"Det er et langsigtet, vedholdende arbejde, som journalisterne har leveret over flere år. Arbejdet er formidlet flot på temasiden dødsulykker.dk, hvor der er samlet artikler, videoer og ikke mindst et interaktivt Danmarkskort, hvor læseren kan dykke ned detaljerne om hver sag, journalisterne har afdækket. Det er gribende og fængende formidling", lød det i begrundelsen fra Louise Knuth Pedersen fra O-gruppens bestyrelse.

De tre prismodtagere gav efterfølgende et indblik i deres omfattende arbejde med de mange sager, deres etiske overvejelser om at gå tæt de sorgramte efterladte, og på de resultater, som deres arbejde ført med sig.

Med siden www.dødsulykker.dk har 3F formået at skabe det overblik over dødsfaldene, og som Asger Westh bemærkede, så har Arbejdstilsynet i Danmark ikke selv et tilsvarende overbliv over de mange sager - modsat i Sverige.

Med O-prisen følger en statuette til hver af de tre prismodtagere, samt 5000 kr., som de har valgt at donere til Børn og Unge programmet på Rigshospitalet. 

Kommentarer