Gå til hovedindhold
Bliv medlem

O-gruppen giver 10.000 kr. til ukrainske og russiske journalister

Bidraget støtter medier og journalister i den aktuelle krig i Ukraine.

Logo O-gruppen

Journalistforbundets specialgruppe for medlemmer, der arbejder i organisationer, O-gruppen, har efter et udvidet bestyrelsesmøde mandag besluttet ekstraordinært at give 10.000 kr. til Safety-fondens arbejde med at understøtte uafhængig journalistik - og journalisters overlevelse - i både Ukraine og Rusland.

”Vi kan ikke bare se til, mens kolleger i Ukraine og Rusland på den ene eller anden måde bliver tvunget til at opgive at fortælle kritisk om de ting, der foregår. Vi gør derfor det, vi, som lille gruppe i forbundet, kan for at bidrage til, at det bliver muligt for journalister i begge lande at overleve og forhåbentlig komme til at arbejde igen,” siger formand Maria Becher Trier, der til daglig er journalist på Folkeskolen, lærernes fagblad.

Indtil videre har Safety-fonden øremærket ca. 245.000 kr. til medier og pressemedarbejdere i Ukraine. Midlerne er gået til tre medier og otte individuelle mediefolk.

Imidlertid mener O-gruppen, at det er vigtigt også huske de russiske journalister, der ofrer deres liv og levned for at omgå den russiske stats censur og fortælle den russiske befolkning, hvad der rent faktisk sker.

”Russiske journalister er under stort pres. Det er vigtigt også at støtte deres arbejde”, siger Maria Becher Trier.

Med et beløb på 10.000 kr. giver O-gruppen 32 kr. pr. medlem til Safety-fondens arbejde.

Vil du støtte Safety-fondens arbejde?

DJ’s Safety-fond støtter udsatte journalister og andre mediefolk verden over, der er truet på grund af deres journalistiske arbejde. Det er IMS, International Media Support, der efter aftale med DJ koordinerer brugen af midlerne og indstiller, hvilke sager der bør støttes.
Safety-fondens midler kommer udelukkende fra indsamlinger blandt DJ’s medlemmer, kredse, grupper og foreninger.

Du kan også bidrage.
Indbetaling til DJ’s Safety-fond kan ske via bankoverførsel eller MobilePay.
I banken sker det på:
Kontonummer: 8119600 Reg. Nr. 4183
IBAN: DK79 3000 0008 1196 00
Kontohaver: DANSK JOURNALISTFORBUND
Skriv ”Safety-fond 2022” i tekstfeltet.

Via MobilePay på 318298. Skriv ”Safety” i teksten.
>> Læs her hvordan du støtter Safety-fonden.

Kommentarer