Gå til hovedindhold
Bliv medlem

O-gruppen er for alle DJ-medlemmer, som arbejder i medlemsorganisationer

Med opdatering af vores vedtægter viser vi tydeligere, hvem O-gruppen er til for - nemlig fastansatte og freelancere, der arbejder for medlemsorganisationer.

Logo O-gruppen

 

Organisationsgruppen har opdateret, hvem vi er til for.

På generalforsamlingen blev det vedtaget, at O-gruppen er for dem, som arbejder i organisationer, der kommunikerer med medlemmer. 

Vedtægter skal til serviceeftersyn, og det er netop, hvad der er sket i Organisationsgruppen under Dansk Journalistforbund.

På generalforsamlingen i februar blev det besluttet at skærpe formuleringerne om, hvem O-gruppen er til for.

”Man kunne se, at beskrivelsen var gammel. LO eksisterer ikke længere. Blade udgivet på tryk eller internet er ikke en vending, man ville bruge. Kommunikation er slet ikke nævnt. I løbet af årene er der kommet færre uafhængige fagblade – flere af vores medlemmer arbejder i kombinationsstillinger, hvor man både laver kommunikation og journalistik. Derfor har vi valgt at opdatere vores tekst om, hvem der kan være medlemmer hos os,” siger formand for O-gruppen Maria Becher Trier.  

O-gruppen har allerede hørt fra flere medlemmer, at de bedre kan se sig selv i den nye beskrivelse. 

Ændringen bliver først og fremmest tydeligt i beskrivelsen på O-gruppens hjemmeside, men der er også foretaget en vedtægtsændring for at præcisere, hvem gruppen er for.

Således står der nu i paragraf §1 i vedtægterne: 

”Organisationsgruppen organiserer ansatte og freelancere, der producerer journalistik eller kommunikation målrettet medlemmer i organisationer”.

I vores beskrivelse af vores medlemmer har vi derudover ændret ordlyden til: 

"Medlemmerne er journalister, kommunikationsmedarbejdere, redaktører og andre, der arbejder med trykte medier, web, SoMe og tilhørende produktion for organisationer som f.eks. Ingeniørforeningen IDA, SMVdanmark, BUPL, Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Danmarks Sportsfiskerforbund, Fagbladet Folkeskolen, Dansk Flygtningehjælp med mange flere.

Organisationsgruppen har ca. 300 medlemmer."
 

O-gruppen arrangerer sociale og faglige arrangementer målrettet medlemmerne og sikrer, at DJ-medlemmer ansat i organisationer har en stemme i blandt andet Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.
Det koster 25 kroner om måneden at være medlem. 

Kommentarer