Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nu kan du indstille kandidater til O-prisen

Med O-prisen hylder vi et særligt bemærkelsesværdigt arbejde, der har gjort en forskel for målgruppen. Nu kan du sende forslag til, hvem der skal have prisen.

O-prisen

Illustration: Karina Bjerregaard

Rundt omkring i organisationerne bliver der leveret masser af journalistik og kommunikation af høj kvalitet, og det hædrer Organisationsgruppen i Dansk Journalistforbund hvert år ved at uddele O-prisen.

En pris for det ekstraordinært bemærkelsesværdige arbejde, der gør en forskel for målgruppen.

Nu er det tid til at indstille.  

”Vi kan se, at kollegerne rundt omkring i organisationer leverer arbejde af rigtig høj kvalitet. Artikler, podcast og kampagner på både sociale, digitale og trykte medier. Der er et væld af inspirerende arbejde, som jo ofte er målrettet til en bestemt og afgrænset målgruppe, og derfor er det slet ikke sikkert, at resten af branchen ser det. Det skal vi have det frem i lyset”, siger formanden for O-gruppen Maria Becher Trier.  

Det er 8. gang, O-gruppen uddeler prisen, og den er tidligere gået til meget forskellige projekter. For eksempel gravejournalistiske artikelserier, video-teasere på sociale medier, en fagbog og en kampagne med fokus på en fagforenings kerneopgave.  

>> Læs om tidligere års vindere her

Indstil dit forslag 

Nu er O-gruppen igen klar til at modtage forslag til, hvem der fortjener den næste O-pris. Fristen for indstillinger til O-prisen er den 15. januar 2021, og prisen bliver uddelt i forbindelse med O-gruppens generalforsamling den 25. februar 2021.

>> Find skabelon til at indsende forslag her 

FAKTA om O-prisen

O-prisen gives for et bemærkelsesværdigt journalistisk eller kommunikationsmæssigt arbejde i form af artikler, video, lyd, tiltag på nettet, illustrationer, pjecer eller kampagner, der har gjort en forskel for målgruppen eller organisationen.

>> Læs mere om O-prisen

O-prisen er på 5.000 kroner.
Dommerpanelet udpeges af O-gruppens bestyrelse.