Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Grundig journalistik og podcast nomineret til O-prisen

O-prisen bliver uddelt den 27. februar - læs her om de tre nominerede.

o-pris 2023

Illustration: Karina Bjerregaard

De tre nominerede til årets O-pris er nu fundet. De nominerede er: En artikelserie, der afslører dårlige arbejdsforhold og kritisabel ledelse, en række journalistiske produkter om store forskelle i lokal løn og en podcast-serie, som sætter faglige dilemmaer til debat. 

Da juryen for O-prisen mødtes, lå der i alt ni indstillinger af grundigt og inspirerende arbejde udført af journalister og kommunikatører i forskellige organisationer. Det var derfor ikke nogen let opgave for O-prisjuryen at udvælge de tre nominerede, hvoraf der bliver afsløret én vinder, når O-prisen bliver uddelt den 27. februar - lige før O-gruppens generalforsamling 

De nominerede er…

Efter debat og votering besluttede juryen at nominere disse tre indstillede personer og projekter: 

  • Malene Romme-Mølby, journalist og webredaktør på Fagbladet Gymnasieskolen for gennem grundig og vedholdende journalistisk research at dokumentere dårlige arbejdsforhold og skændig ledelse på Marselisborg Gymnasium i Århus
  • Rasmus Handberg, journalist på Fagbladet FOA for med sit journalistiske arbejde at have skabt overblik, viden og forandring af den del af lønnen, som forhandles lokalt. 
  • Redaktionen Børn&Unge for podcastserien Dilemma, som lykkes med at sætte pædagogiske dilemmaer til debat blandt pædagoger, pædagogstuderende og andre. 

Alle nominerede er inviteret til at holde et kort oplæg om deres projekt ved prisuddelingen den 27. februar kl. 17.00-18.00 hos Dansk Journalistforbund. Her afsløres vinderen af O-prisen, som modtager statuette og 5.000 kr. 

Bred jury og gode debatter 

Det er O-gruppens bestyrelse, der nedsætter O-pris-juryen, og igen i år har bestyrelsen invitereret eks-terne med i juryen for at sammensætte en så bred jury som muligt. Derfor bestod juryen i år af bestyrelsesmedlem i DJ Kommunikation, Anders Jørgensen, formand for Journalisterne i DJ, Elisabeth Hamerik Schwartz, sidste års O-pris-vinder Sebastian Bjerril og to medlemmer fra O-gruppens bestyrelse, Sabrine Mønsted og Louise Knuth Pedersen. 

Det var ikke nogen let opgave at udvælge de nominerede eller beslutte den endelige vinder, og voteringen gav anledning til gode debatter om, hvad der karakteriserer et godt stykke arbejde inden for journalistik og kommunikation i organisationer. 
Derfor vil O-gruppens bestyrelse også allerede nu takke mange gange for alle indstillingerne, og for jury-medlemmernes engagement i at debattere og træffe en afgørelse i et svært valg. 

Kom også til generalforsamling

Efter uddelingen af O-prisen er der generalforsamling i O-gruppen, hvor alle medlemmer har mulighed for at være med til at sætte retning for O-gruppens arbejde.  

Vi slutter aftenen af med middag og god mulighed for netværk og samvær med kolleger på tværs af arbejdspladser. >> Se mere og tilmeld dig her

 


 

Kommentarer