Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dansk Sygeplejeråd vinder O-prisen 2020

Med en flot kampagne for medlemmerne modtog et helt team af ansatte i DSR dette års O-pris.

Vinder O-prisen 2020

Annelene Højvang Larsen Vinder O-prisen 2020

Hele seks personer står som modtagere af dette års O-prisen, der går til Dansk Sygeplejeråd for kampagnen "Sig først JA til et nyt job efter lønforhandling”.

Thea Bidstrup Bjørnholt, Maya Bille, Pernille Brandt, Mathias Nygaard Justesen, Lotte Havemann samt Rudi Damkjær modtager prisen for deres flotte arbejde, der rammer lige ned i en kerneopgave for en fagforening: At få oplyst og motiveret medlemmerne til at bede om lønforhandlinger. 

Ja, faktisk var en del af begrundelsen for, at O-gruppens jurys havde valgt dette projekt, at kampagnen favner ualmindeligt bredt med inddragelse af ikke bare redaktion og kommunikationsafdeling. De har også haft tillidsrepræsentanterne med hele vejen – fra planlægning til udførsel.

Et eksempel er en video med tillidsrepræsentanter, der har gjort kampagnen troværdig og nærværende for medlemmerne. 

En anden væsentlig begrundelse er, at kampagnen har gjort det, som altid er svært med formidling: At få folk til at ændre adfærd. 

I deres egen evaluering af kampagnen kunne de måle, at 80 % af medlemmerne havde bemærket budskabet, og at tillidsrepræsentanter efterfølgende kunne mærke forskellen – sygeplejersker begyndte at efterspørge lønforhandling hos deres tillidsrepræsentanter. 

Et kommende medlemsarrangement

Prisen, der er på 5000,- og en statuette udført af Karina Bjerregaard, blev overrakt d. 27. februar umiddelbart inden O-gruppens generalforsamling. 

Der var mange interesserede spørgsmål til prismodtagerne, og O-gruppen vil som altid følge op på årets O-pris et medlemsmøde, hvor modtagerne kan dele deres erfaringer med alle os andre. Det vil blive afhold i foråret 2020. 

 

Kommentarer