Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Tapas og bobler: Bliv klogere på graverjournalistik på et fagblad

Journalist på fagbladet Folkeskolen Sebastian Bjerril vandt året O-pris. Kom og hør ham fortælle om sin afsløring af snyd på Søndervangsskolen, som bl.a. har ført til, at ledelsen er gået af og skolen politianmeldt.

Foto: Pernille Aisinger

Hvornår

02. maj 2022 16:30-19:00

Hvor

Fagbladet Folkeskolen, Kompagnistræde 34, 3. sal, København K.

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Gå-hjem-møde

"Fucking grundigt og velskrevet", var overskriften på juryens begrundelse for, at journalist på fagbladet Folkeskolen Sebastian Bjerrils skulle have årets O-pris for at afsløre snyd på Søndervangsskolen i Aarhus. Sagen har foreløbig ført til, at ledelsen er gået af, og skolen blev politianmeldt.

"Sebastian har afdækket en meget kompliceret sag, som det har taget selv kilderne flere år at forstå. Han har lavet en meget omfattende afdækning om magt og egenrådghed i en ledelse. Han holder fast, og det store antal kilder gør dækningen troværdig. Og artiklerne har haft og har stadig konsekvenser med blandt andet politianmeldelse og en forvaltning, der stilles til ansvar", lød det videre, da bestyrelsesmedlem i Organisationsgruppen og ansvarlig for O-prisen Sabrine Mønsted overrakte O-prisen til Sebastian Bjerril.

Nu kan du få et blik ind i Sebastian Bjerrils værktøjskasse. Hvordan søger man aktindsigt, der virker? Og hvordan får man overblik over, hvor historierne gemmer sig, når man får tilsendt hundredvis af dokumenter? Hvad skal der til for at lave en velformidlet afsløring, som får store konsekvenser, når materialet er indsamlet? Og hvordan får man overbevist sin redaktør, om at udgive artiklerne, når nogle af dem journalistikken rammer er medlem af den forening, som man udgiver et medlemsblad for? 

Bliv klogere, mød kolleger og nyd tapas og bobler, når vi mødes i Organisationsgruppen på fagbladet Folkeskolens redaktion. Det sker mandag den 2. maj kl. 16.30 til 19 i Kompagnistræde 34, 3. sal, København K

Arrangementet er for O-Gruppens medlemmer.