Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Opsigelse

Opsigelse og fyring

 

Danmark er det land i EU, hvor det er nemmest/billigst for arbejdsgiverne at fyre sine ansatte. Det skyldes ”Den danske model”, der indebærer, at lovgivningsmagten overlader det til arbejdsmarkedets parter at fastsætte regler for opsigelse og beskyttelse mod usaglig afskedigelse.

Derfor oplever mange medlemmer at blive fyret mindst én gang i deres arbejdsliv, og der kan være meget stor forskel på, om man er omfattet af en overenskomst eller ej. Derfor er det godt at kende lidt til sine rettigheder. For selv om det kollektive værn i lovgivningen er lavt, er der dog visse love og regler – også hvor der ikke er overenskomst - der forhindrer det rene wild-west.

DJ rådgiver dig - både hvis du bliver opsagt og hvis du selv siger op.

Fyringsrunder

Mediebranchen har på det seneste været hårdt ramt af nedskæringer og fyringsrunder. Det er hårdt at blive en del af en fyringsrunde, men DJ står altid klar til at hjælpe dig. Både undervejs i fyringsprocessen, hvor vi kan hjælpe dig til at få en attraktiv aftrædelsesordning, og dels bagefter, hvor vi kan hjælpe dig videre igennem vores Karriererådgivning.

Regel nr. 1, når der er fyringsrunder på vej på din arbejdsplads, er, at du skal kontakte DJ. Det er vigtigt, at DJ bliver involveret, inden opsigelsen er skrevet under af din arbejdsgiver, for da er det meget sværere at få ændret på forholdene.

Se mere om Fratrædelsesaftaler og Arbejdsgivers opsigelse

Jakob Carlsen

Lars Bech

ER DU BLEVET SAGT OP?

Vores faglige rådgivning er både klar med juridisk bistand i forhold til, hvillke rettigheder man har, hvis man bliver opsagt, og sparring til, hvilke karrieremuligheder, man kan have efter en opsigelse eller aftrædelsesordning.

Jonathan Bjerg Møller

DJ OUTPLACEMENT

Hvis du er blevet opsagt, er DJ Outplacement et tilbud til dig, så du kan få en god indgang til et nyt arbejdsliv.

Læs om DJ Outplacement og få redskaber til at komme godt ind i et nyt arbejdsliv.

Lars Bech

FIND JOB

Find dit næste job inden for medier, kommunikation og journalistik på Mediajob.