Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Opsigelse

Opsigelse og fyring

 

Danmark er det land i EU, hvor det er nemmest/billigst for arbejdsgiverne at fyre sine ansatte. Det skyldes ”Den danske model”, der indebærer, at lovgivningsmagten overlader det til arbejdsmarkedets parter at fastsætte regler for opsigelse og beskyttelse mod usaglig afskedigelse.

Derfor oplever mange medlemmer at blive fyret mindst én gang i deres arbejdsliv, og der kan være meget stor forskel på, om man er omfattet af en overenskomst eller ej. Derfor er det godt at kende lidt til sine rettigheder. For selv om det kollektive værn i lovgivningen er lavt, er der dog visse love og regler – også hvor der ikke er overenskomst - der forhindrer det rene wild-west.

DJ rådgiver dig - både hvis du bliver opsagt og hvis du selv siger op.

Fyringsrunder

Mediebranchen har på det seneste været hårdt ramt af nedskæringer og fyringsrunder. Det er hårdt at blive en del af en fyringsrunde, men DJ står altid klar til at hjælpe dig. Både undervejs i fyringsprocessen, hvor vi kan hjælpe dig til at få en attraktiv aftrædelsesordning, og dels bagefter, hvor vi kan hjælpe dig videre igennem vores Karriererådgivning.

Regel nr. 1, når der er fyringsrunder på vej på din arbejdsplads er, at du skal kontakte DJ. Det er vigtigt, at DJ bliver involveret, inden opsigelsen er skrevet under af din arbejdsgiver, for da er det meget sværere at få ændret på forholdene.

Se mere om Fratrædelsesaftaler og Arbejdsgivers opsigelse

Jakob Carlsen

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

RÅDGIVNING

Jakob Nielsen

KONTAKT DJ

Vi står klar til at hjælpe dig. Vi har åbent på hverdage kl. 9.00 - 16.00. Vi besvarer din henvendelse, så hurtigt vi kan på hverdage.

Tlf.: 3342 8000
Email: dj@journalistforbundet.dk