Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Om DJ

Arbejder du på et medie, med kommunikation eller andre former for kreativ formidling? Så skal du da være medlem af Dansk Journalistforbund - Medier & kommunikation 

Her får du et stærkt fagligt fællesskab og topprofessionel rådgivning. Uanset om du er freelancer, selvstændig eller fastansat. Og uanset om du er uddannet inden for vores fagligheder eller har taget en alternativ vej ind. 

Åbenhed og presse- og ytringsfrihed

Dansk Journalistforbund – Medier & kommunikation er aktiv i samfundsdebatten og kæmper for et godt arbejdsmiljø, efteruddannelse og tryghed for vores flere end 18.000 medlemmer, for højt niveau på fagets mange uddannelser og for et åbent og oplyst samfund. 

Vi er også aktive internationalt og støtter kampen for presse- og ytringsfrihed. 

Og så er vores fantastiske tillidsfolk naturligvis aktive rundt om på arbejdspladserne, hvor de hjælper dig og andre kolleger med de udfordringer, som kan opstå i et arbejdsliv. 

Du møder dine DJ-kolleger både lokalt, hvor du bor, og i den specialgruppe, der matcher din faglighed. Her er mulighed for at netværke, deltagere i kurser og arrangementer og alt det andet, som du kan være med til at skabe. 

Uafhængigt forbund

DJ er et uafhængigt fagforbund, som arbejder for sine medlemmer og mærkesager uden nogen former for økonomisk tilskud eller andre bindinger til politiske partier eller andre beslutningstagere.  Så det er medlemmernes kontingent, der betaler for DJ’s ydelser og aktiviteter. 

Hvert andet år vælges formandskab og hovedbestyrelse af Delegeretmødet, som er DJ’s øverste myndighed. Og du kan naturligvis både stemme og stille op allerede som studerende. 

DJ indgår gerne i samarbejder og partnerskaber, når det kan gøre vores stemme stærkere og indflydelsen større, men DJ går ikke på kompromis med kerneværdier som åbenhed og presse- og ytringfrihed. 

DJ følger med tiden

DJ har eksisteret siden 1961. Vi er stolte af historien, men lægger naturligvis stor vægt på at følge med tiden. Derfor er Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation en sammenslutning af mange forskellige fagligheder inden for journalistik, medier, formidling og kommunikation. En af vores nye faggrupper er bloggere og influenter, hvor DJ har engageret sig i arbejdet med etiske og professionelle standarder. 

DJ er også aktiv i debatten om big tech og ansvarlighed og gennemsigtighed på sociale og digitale platforme. 

Og så donerer DJ’s medlemmer hvert år mange hundredetusinde kroner til kolleger i udlandet, der har brug for hjælp og støtte. IMS – International Media Support - hjælper med at få pengene frem til mediefolk, der måske er ramt af krig, undertrykkelse eller på andre måder kæmper under svære vilkår.  

DJ er også meget aktiv i det europæiske Journalistforbund (EFJ) og i UNESCO, der også arbejder for at styrke pressefrihed og sikkerheden for mediemennesker. 

Er du ikke allerede medlem?  

Så skynd dig at ringe eller skrive til os: link til indmeldelsesblanket + telefonnummer 

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk