Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Offentlighedslov

Den nye offentlighedslov

 

Danske Medier og Dansk Journalistforbund ønsker at indsamle erfaringer med brugen af den nye offentlighedslov, der trådte i kraft den 1. januar 2014.

Loven skal evalueres af Ombudsmanden efter tre år. Denne evaluering ønsker DJ og DM at kunne bidrage til med udgangspunkt i konkrete erfaringer fra journalister, redaktører og andre, der bruger aktindsigt.

DJ og offentlighedsloven

DJ søger at sætte præg på offentlighedens adgang til beslutninger og dokumenter i centraladministrationen.

Den nuværende offentlighedslov blev vedtaget i 2013 og har siden været meget kritiseret for at lukke ned for offentlighedens adgang til væsentlige dokumenter i ministerier og styrelser. DJ mener, at der er brug for en revision af loven og har derfor aktivt arbejdet for at samle bud på, hvordan loven kan ændres.

Senest var DJ medarrangør ved en høring i september 2016, hvor tre partier, der egentlig stemte for den nye offentlighedslov i 2013, men som siden har ændret mening - Radikale, Konservative og SF - havde inviteret forskellige aktører til at give deres bud på, om der skal ændres noget, og hvad der i givet fald kan ændres.

Se videoer fra høringen på DJ's facebookside

Jonas Pryner

INDBERET DINE ERFARINGER MED AKTINDSIGT

Du hjælper evalueringen af den nye lov ved at indsende konkrete eksempler på gode og dårlige erfaringer med den nye lov. Når du indsender dem, sker det helt anonymt og vil kun blive brugt i evalueringen af loven.

Indsend dine eksempler til seniorkonsulent i Danske Medier Christina Moshøj og til advokat i Dansk Journalistforbund Liselotte Lindberg Olsen.

SAMARBEJDE MED DANSKE MEDIER

DJ samarbejder med de private mediers brancheorganisation Danske Medier om informationsindsamling om offentlighedsloven fra 2014.