Gå til hovedindhold
Bliv medlem

O- og I-medlem

O-medlem
= Organisatorisk medlem

I-medlem
= Interessemedlem

Du er altid O-medlem - organisatorisk medlem - af enten en medarbejderforeningspecialgruppe eller studenterorganisation, når du er medlem af DJ. Og du kan kun være O-medlem et sted. Derudover kan du vælge at være I-medlem - interessemedlem - i en eller flere specialgrupper

Hvorfor er det vigtigt at vide, hvor du er O- eller I-medlem?

Hvor du er O-medlem har betydning for, hvor du kan vælges som delegeret til delegeretmøde. I nogle specialgrupper kan du kun være en del af en bestyrelse, hvis du er O-medlem det pågældende sted. Dette fremgår af den individuelle specialgruppes vedtægter.

Som I-medlem har du som udgangspunkt adgang til de samme ting som et O-medlem i en specialgruppe, men du har ikke stemmeret ved generalforsamlinger.

Hvor skal du være O-medlem i DJ? 

  1. Er du på en arbejdsplads med en medarbejderforening, vil dit O-medlemskab altid tilhøre denne forening.
  2. Er du ikke er medlem af en medarbejderforening og er enten i job, ledig eller freelancer, skal du være O-medlem i en specialgruppe.

  3. Er du studerende, vil du være O-medlem af den studenterorganisation, som er på dit studiested. Er der ikke en studenterorganisation tilknyttet, vil du være O-medlem af den samlende studenterorganisation Danske Mediestuderende.

Sådan ser du dit O-medlemskab

Du kan finde dit O-medlemskab ved at logge ind på Mit DJ.

Valg eller skifte af O- og I-medlemskab

Vil du være interessemedlem i en specialgruppe, kan du skrive til DJ's medlemsafdelingenVil du skifte dit O-medlemskab, kan du gøre det her. 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Lars Bech

MIT DJ

På Mit DJ kan du få overblik over dit medlemskab, til- og framelde fagbladet Journalisten opdatere dine kontaktoplysninger og redigere din profil.

Jakob Carlsen

OPRETTELSE AF SPECIALGRUPPE ELLER -FORENING

Der skal minimum 20 DJ-medlemmer til at oprette en ny specialgruppe eller -forening. Kontakt medlemsafdelingen for mere information: Tlf.: 3342 8000

Email: dj@journalistforbundet.dk

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.