Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Webinarernes år er ved at rinde ud...

Men et nyt kan begynde. DJ satser på at opretholde samme udbud af webinarer i 2021, som i 2020. Du kan stadig nå at tilmelde dig årets sidste webinarer.

Webinarer i DJ

DJ Mads Løkke Rasmussen i gang med afholdelse af DJ's første webinar.

Læs mere om DJs webinarer og se optagelser fra alle afholdte webinarer

For godt halvandet år siden sendte DJ-konsulent Mads Løkke Rasmussen det første DJ-webinar ud til skærmene til medlemmerne. Er tilbud, der særligt skulle åbne DJ’s arrangementer for medlemmer, der rent geografisk var udfordret i forhold til at møde op i København eller Aarhus, hvor størstedelen af DJ’s arrangementer finder sted. Men med forårets corona-nedlukninger, blev webinarerne pludselig den eneste måde, DJ kunne lave gå-hjem-møder og kurser på. Derfor skruede DJ voldsomt op for antallet af webinarer, og det har betydet travlhed hos Mads Løkke Rasmussen, der har siddet med som vært på 95% af de 82 webinarer, som DJ har afviklet i løbet af 2020 (flere i samarbejde med specialgrupper, foreninger og kredse).

”Det har været mega sjovt og også ret vildt at sidde og tage i mod alle de vidt forskellige informationer, som webinarerne jo har indeholdt. Hvad jeg ikke har lært om alle mulige emner! Men jeg har også kunnet se en tydelig værdi i at kunne tilbyde et rum, hvor man kan få en snak med medlemmer, der sidder langt væk. Det har givet en mulighed for at være sammen på trods af omstændighederne,” siger Mads Løkke Rasmussen.

Virtuelle gå-hjem-møder

Han ser først og fremmest webinarerne som en erstatning for gå-hjem-møder uden at kunne erstatte deciderede kurser.

”Et webinar kan ikke sammenlignes med et kursus, hvor man møder fysisk op og bagefter står med en konkret færdighed. Webinarer er velegnet til korte inspirationsagtige oplæg, som man i princippet kunne have googlet sig frem, bare uden googles blindgyder. Webinarerne giver en retning og typisk fem stærke pointer, som man kan tage med sig,” siger han.

Flere webinarer i 2021

Med et forhåbentlig anden slags år i 2021 end 2020, vender de fysiske kurser og arrangementer så småt tilbage. Men det kommer ikke nødvendigvis til at betyde færre arrangementer, fortæller Mads Løkke Rasmussen.

”Jeg håber, at den infrastruktur vi har bygget op omkring webinarerne betyder, at vi kommer til generelt at gennemføre mere til medlemmerne, end vi har gjort, så de fysiske arrangementer, vi plejer at lave, kommer til at blive akkompagneret af webinarer. For webinarerne giver nogle kvaliteter, de fysiske møder ikke kan; for eksempel næsten ubegrænset deltagerantal, uafhængighed af geografi – vi har haft webinardeltagere fra Grønland, Hong Kong og Stockholm, og så også muligheden for at se eller gense det hele bagefter på en videooptagelse. Desuden kan vi lave indhold om meget smalle emner, som ikke kan bære et fysisk møde, for omkostningerne ved et webinar er meget små,” vurderer Mads Løkke Rasmussen.

DJ har sammen med Specialgrupper, -foreninger og kredse gennemført i alt 82 webinarer eller online møder i løbet af 2020. Der har været 4.772 tilmeldte (fremmødet er ca. 60% - men alle tilmeldte får link til optagelsen bagefter). Det mest populære webinar var et kommakursus i august med 485 tilmeldte (dette var åbent for alle), mens det mest populære webinar kun for medlemmer var Find alt om en person” med 220 tilmeldte.

Der er stadig pladser på 2020's sidste webinarer:

9. december: Lær om at arbejde med persontyper

10. december: Introduktion til at lave animation med Adobe After Effects

10. december: Fra helt til skurk med et enkelt jobskifte

15. december: Forbedr dine videoer med dramaturgi og manuskriptskabelon

16. december: Hvordan kommunikerer man til coronatrætte unge?

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.