Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Webinarer skal få DJ tættere på medlemmmerne

Det kan for en del medlemmer være svært at møde op til fysiske DJ-arrangementer i København eller Aarhus pga. tidspres og fysiske afstande. Derfor har DJ søsat DJ Webinarer med fagligt input online, som let kan tilgås af alle medlemmer landet rundt.

DJ Webinar

Michael Werge

Det vil være synd at sige, at idéen med at lave webinarer er spritny – men det er i hvert fald spritnyt, at DJ nu er hoppet med på webinar-vognen og satser på at levere mindst tre webinarer om måneden.

Initiativtager til DJ Webinarer er udviklingskonsulent Mads Løkke Rasmussen. Han håber, at webinarerne vil appellere bredt i DJ’s medlemsskare.

”Meningen med DJ webinar er at skabe mere værdi til flere medlemmer. Vores fysiske arrangementer har nogle lokalemæssige begrænsninger til de mest populære arrangementer, og andre gange har vi oplevet en tendens til at have færre deltagere. Og i stedet for at tænke, at medlemmerne er dumme, fordi de ikke møder op, anerkender vi, at mange har en travl hverdag, hvor det at tage 3 timer ud af kalenderen til et gå-hjem-møde kan blive svært.” siger han.

Ikke bare for sjov

Derfor er DJ Webinarer typisk en time lange og ligger i den almindelige arbejdstid. Fordi det er et professionelt tilbud – ikke bare for sjov, forklarer Mads Løkke Rasmussen.

”Ved at skære oplæggene til en time prøver vi at signalere, at det man kan forvente er nogle ”take homes” – altså nogle pointer, man kan bruge i sin hverdag og samtidig inspiration til at arbejde videre med et givent emne eller redskab. Vi samarbejder med Mediernes Efteruddannelse om nogle konkrete værktøjs-webinarer, og vi ved jo godt, at en times introduktion til InDesign ikke gør deltagerne fuldt flyvedygtige i InDesign, men så får de måske lyst og mod på at gå videre med det bagefter.”

En anden udfordring, som DJ Webinar kan være med til at kompenser for, er udfordringerne med geografien.

”Vi har haft problemer med at servicere medlemmer uden for København. Det har været svært at samle hold i Aarhus, og vi kan jo også se, at det ikke giver mening for et medlem i Esbjerg at skulle tage til Aarhus for et par timers inspirationsoplæg. Hvordan kan vi da gøre noget for dem?” spørger Mads Løkke Rasmussen og efterlyser samtidig input fra medlemmerne

”Vi er meget åbne for forslag til kommende emner eller oplægsholdere. Derfor har vi oprettet en gruppe på LinkedIn, hvor man kan komme med sine input eller generelt dele idéer og erfaringer med webinarer.”

Antalmæssigt vil man som DJ-medlem indtil udgangen af 2019 kunne forvente tre webinarer om måneden inden for ret brede emnefelter, fx forskellige værktøjer som Photoshop, mobilvideo, Wordpress – den slags er webinar-mediet perfekt til. Men det kunne også være lidt mere teoretiske emner som forretningsforståelse eller forstå dine brugere.

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.