Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Vinderne af årets Kravlingpriser

Kravling er Danske Mediestuderendes store prisuddeling, hvor dygtige og engagerede mediestuderende hyldes for deres bedste arbejde i det foregående år. Se årets vindere.

Kravling

Frederik Skovby Jørgensen Morten Chas Overgaard fra Sjællandske Medier modtager Kravlingprisen som Årets Praktikantvejleder af DMS-formand Sara Rud.

Vinderne af årets Kravling 2019 i de fire kategorier er:

Film og tv

Tobias Nicolai Kvist Larsen for fotoserien "Ulveland". Læser fotojournalistik på DMJX.

Juryen begrunder valget af Ulveland med:

”Denne fortælling er som et mood board til en dramatisk spillefilm. En thriller om man vil. Langt fra de flestes trygge rammer og virkelighed. Vi bliver langsomt men sikkert ledt ind på ukendt land og ser spidser tingene til, dramaet udfolde sig på flere fronter og efterlader os et sted, hvor vi næsten er åndeløse. Det er hårde fakta smeltet ind i en filmisk verden, der dog ikke lader der være tvivl om, at det her handler om liv og død.

Vinderen formår at oplyse både i tekst og billeder. Vi fascineres af de mange facetter og menneskelige skæbner. Vi forstår - uanset hvor i historien vi bliver placeret. Vi ser en ny side af hverdagen i Danmark og får lyst til selv at være der. Opleve stedet. Fotografen oplyser os uden selv at tage stilling og formår i denne produktion noget så unikt som at give en nyhedshistorie et meget langt liv.”

Kommunikation

Hans Augustenborg, Kreativ Kommunikation på DMJX for projektet "Trucker University"

Juryen begrunder valget af kommunikationsprisen med:

”Årets vinder i kommunikation demonstrerer både samfundsrelevans og forretningsforståelse - i det nære og snævre og med stort perspektiv. Projektet peger på et konkret problem og forstår at omsætte idé til en kommunikationsløsning. Vinderen peger på, hvad kommunikation kan og skal være i fremtiden: Nemlig forretningsudviklende, værdiskabende og ikke mindst sætte aftryk i virkeligheden.”

Design

Vinderne af Kravlingprisen for årets design er: Jacob Grandt, Alexander Kofoed og Christian Skjøtt.

Juryen begrunder valget af St. Raws med:

”St. Raws er vinder af Kravlingprisen for Design, fordi løsningen danner ramme om et veleksekveret visuelt system - lige fra koncept, navn, til illustrationer og kommunikation. Vinderen er et godt eksempel på et simpelt koncept, der på forfriskende vis berører et aktuelt emne og har skabt en troværdig og legende identitet, der nemt kan foldes ud på tværs af platforme og medier.”

Journalistik 

Vinderne af Kravlingsprisen for årets journalistiske projekt er: Nicolaj Pedersen og Thor Hedegaard.

Juryens begrundelse for valget:

”Med grundig research, frygtløse konfrontationer og stærke cases afdækker Nicolaj Pedersen og Thor Hedegaard, hvordan fynske kommuner systematisk laver fejl i sager om hjælp til handicappede børn. Ligeså m​anglefulde kommunernes afgørelser er, ligeså gennemført er det journalistiske arbejde. Som seer sidder man tilbage med samme indignation, som lyser ud af projektet, og som får den ansvarlige minister til at erklære sig edderspændt rasende.”

Prisuddelingen blev holdt på Bremen i København med deltagelse af 200 gæster. Værterne ved arrangementet var P3-værterne Andreas Kousholt og Jacob Weil - og Specktors og Jada optrådte efter den officielle prisuddeling.

Kommentarer