Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Vi kæmper for anerkendelsen af ledelse som et fag"

Specialforeningen Ledere i DJ fylder fem år her i november. Formand Pia Gede Nielsen mener, foreningen har fået sat ledelse på dagsordenen i DJ, men kæmper videre for anerkendelse af ledelse som fag.

Pia Gede Nielsen

Søren Svendsen

På delegeretmødet 2017 blev det vedtaget, at ledere blandt DJ’s medlemmer skulle organiseres i en specialforening. Et halvt år efter i november var specialforeningen Ledere i DJ så en realitet – og derfor kan foreningen nu fejre fem års jubilæum.

Og forperson for Ledere i DJ, Pia Gede Nielsen, peger på flere ting, som specialforeningen kæmper for og har opnået på sine fem år:

”Jeg synes, DJ skal varetage alle sine medlemmers interesser. Og vi kan mærke, at der er flere medlemmer, der er ledere, der ikke føler, deres behov for sparring og rådgivning bliver mødt tilstrækkeligt. Så det kæmper vi naturligvis for at få ændret. Vi presser på i hovedbestyrelsen og synes, det går fremad med forståelsen internt i DJ. Vores slogan er jo, at god ledelse er godt for alle, og den filosofi vil vi gerne udbrede i DJ. Det er små skridt, men det går langsomt fremad,” siger hun.

Lederuddannelse

Pia Gede Nielsen fremhæver særligt lederuddannelsen DJ Lead, som en af Ledere i DJ’s største bedrifter hidtil.

”Vi er rigtig glade for, at det er lykkes os at etablere og gennemføre en lederuddannelse. Vi synes, det er meget vigtigt at stå fast på, at ledelse er en faglighed i sig selv, lige som journalistik er. Og mange medlemmer i DJ har behov for at få dyrket den faglighed. Der er behov for at få værktøjer, metoder og indsigter til rygsækken og et netværk at sparre med. Det synes vi selv, vi er lykkes med i DJ Lead,” mener hun.

Årets Leder

Udover lederuddannelsen tilbyder Ledere i DJ sine medlemmer morgenmøder med særligt fokus på leder-fagligheden. Og så er der selvfølgelig prisen som Årets Leder, som Ledere i DJ har uddelt helt fra begyndelsen i 2017.

”Noget af det første, vi gerne ville i Ledere i DJ var at vise, at vi sætter pris på god ledelse. At finde de gode ledere derude og anerkende dem, gør måske også, at andre ledere opdager, hvad de andre gør godt. Den pris er vi meget glade for, og den første modtager af prisen, Erik Harr, har jo siden været kursusleder på DJ Lead,” siger hun.

Lige nu har Ledere i DJ 166 medlemmer og stiger langsomt med støt. Medlemsvækst er dog ikke et prioriteret mål i sig selv, fortæller Pia Gede Nielsen.

”Vores primære fremadrettede mål er helt sikkert at blive en anerkendt størrelse i DJ. Vi vil gerne præge den faglige retning i DJ og sætte vores aftryk. Men vi vil gøre det nedefra via grundigt arbejde. Jeg har valgt at sige, at vi gør det, vi synes er godt og vokser derfra. For der ER mange gode ting for ledere i Ledere i DJ,” siger hun.

 

Kom og hils på Ledere i DJ på Fagfestival

Skal du på Fagfestival i år – så kom og hils på.

Specialforeningen Ledere i DJ har en stand på Fagfestival, hvor vi vil stå klar til en snak om ledelse, om hvad Ledere i DJ er for en forening, og hvad man kan lære på vores lederuddannelsen DJ LEAD.  Du kan også deltage i vores lederquiz, hvor du blandt andet kan vinde bøger om konflikthåndtering.

Vi vil rigtigt gerne møde vores medlemmer, og derfor inviterer vi dig til at komme og hilse på. Hvem ved, måske kan du blive klogere på, hvem Ledere i DJ er, og hvad vi kan gøre for dig.
Hilsen Pia Gede Nielsen, forperson i Ledere i DJ

Kommentarer