Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Velkommen til foreningen Ledere i DJ

Ledere i medie- og kommunikationsbranchen har længe ønsket sig et sted, hvor de kunne dyrke ledelse samtidig med, at de beholder relationen til deres fag. Med foreningen Ledere i DJ har de fået det rum. Bestyrelse er nedsat, og særlig rådgivningshjælp er på vej.

FAQ - om specialforeningen Ledere i DJ

Ledere i DJ er et fagligt fællesskab for ledere i medie- og kommunikationsbranchen. Her finder du svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om medlemskab af foreningen. 

”Vi vil jer”. Med de tre ord bød Lars Werge, formand for DJ, velkommen til de fremmødte ledere. Og det skulle blive startskuddet til et par timer med faglige vitaminer og valg til bestyrelsen i det nyeste medlem af DJ-familien.

”Vi vil gerne have gode ledere i DJ. Det er vigtigt for medarbejderne, det er vigtigt for branchen, og det er vigtigt for jer som ledere at opkvalificere jer”, sagde Lars Werge.

Godt 30 DJ-medlemmer var tirsdag aften forsamlet på Gammel Strand for at være med i den historiske begivenhed, det er, at starte en forening for ledere.

Men først var det tid til faglig inspiration om emnet ledelse:

En af de ledere, der tænker meget over sin ledelsesstil, og at opgradere sine kompetencer ud i ledelse er blot 30-årige Thomas Gadsbølle, souschef på TV2 News. Han gav et oplæg om, hvordan man som leder skal tænke i at motivere medarbejdere og arbejde målrettet med ledelse som fag. Derudover gav Per Mikael Jensen, chefredaktør og direktør på Altinget.dk, et oplæg hentet med erfaring i 25 år som chef i den danske mediebranche.

Fem i ny bestyrelse

På den efterfølgende generalforsamling blev et sæt enkle vedtægter vedtaget, ligesom det blev præciseret, hvem der henholdsvis skal og kan være medlemmer af den nye forening. Blandt andet fordi det med den nye forening er første gang, at der oprettes en forening i DJ-regi, hvor medlemmerne ikke kan vælges til hovedbestyrelse eller delegeretmøde.

De medlemmer af DJ, der har personaleansvar skal være med i foreningen, mens andre, der arbejder med ledelse på et andet niveau, eller som for eksempel er selvstændige, kan være medlemmer af foreningen. Se mere om det i denne FAQ om medlemskab af Ledere i DJ.

Den første bestyrelse af foreningen kom til at bestå af:

  • Via Christensen, kommunikationschef i Kriminalforsorgen
  • Pia Gede Nielsen, Leder af Onlineudvikling, Dansk Sygeplejeråd
  • Ulla Krag Jespersen, Kommunikationschef, Health, Aarhus Universitet
  • Farid Fellah, selvstændig kommunikationsrådgiver,
  • Marianne Søndergaard, digital redaktør DNF, snart kommunikationschef, Teknologisk Institut

Suppleanter blev, Karen Ellehøj, redaktionschef Søndag, og Gitte Merrild, selvstændig.

Sådan bliver du medlem

Det er gratis at være medlem af foreningen Leder i DJ. Tilmelding kan ske ved at udfylde tilmeldingsformularen for Ledere i DJ.

Særlige tilbud

DJ har udviklet en række særlige tilbud til ledere i medie- og kommunikationsbranchen. Få et hurtigt indblik i de nye tilbud her. 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Eva Catter

fre, 11/10/2017 - 10:26

-

Sara Høyrup

fre, 11/10/2017 - 17:12

Fremragende initiativ. Uklart om man kan være med uden at miste andre faglige fællesskaber, hvis man kun arbejder med ledelse i forbindelse med nogle af ens opgaver. Forbavsende at høre forbundsformanden bedyre, at forbundet "vil os", der har ledelsesopgaver. Mig har han lige sagt til 30/10, at jeg "ikke hører til i forbundet", og at "står det til ham, skal jeg ekskluderes", "fordi jeg har ansatte". Det har jeg overhovedet ikke, så det må være mine løst tilknyttede selvstændige leverandører i ny og næ, han har i tankerne. Så: vil forbundet os? Eller er det suspekt at have nogen som helst ledende rolle i noget af det, man laver?

Linda Bang Jessen

tir, 11/14/2017 - 09:09

Jeg har de sidste 6 år været kommunikationschef i Region Hovedstaden, men er pt i opsagt stilling og fritstillet. Jan 17 blev jeg færdig med min diplom i ledelse