Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Vær ydmyg. Sig ja. Og slap af"

Praktikken kan føles som ens karrieres spådom, men er den så vigtig, som den nogle gange føles? DJ taler med journalist Emil Abrahams om hvad praktikken betyder i den virkelige verden, når man kommer langt væk fra pensumtekster og skoleafleveringer.

Emil Abraham

Privat

For Emil Abrahams var praktikperioden fed, fordi man blev kastet ud i virkeligheden. Han nåede også at være i praktik to gange, inden han fik sit eksamensbevis i hånden i 2020. Han læste først en bachelor i spansk sprog og kultur på KU, hvor han var i praktik på tv-programmet Detektor på DR. Han hoppede i 2018 over på SDU og læste en cand.mag. i Journalistik, hvor han var i praktik på Jyllands-Posten. Emil Abrahams nåede at være freelancer for både Jyllands-Posten og DR, inden han i 2021 fik job på Kompagniet, der er et dokumentarproduktionsselskab i Aarhus.

Det kan være en stor omvæltning at gå fra studielivets forskellige mødetider til arbejdslivets faste mødetider kl. 8 om morgenen. For Emil var det særligt ansvaret, som var en af de største forskelle fra studielivet. Det er samtidig også her, at man kommer til at begå fejl. Det skal man dog ikke være så bange for, ifølge Emil.

"Selvfølgelig var praktikken god og man får noget erfaring, men man finder også ud af hvad man vil og ikke vil".

De bedste råd

Når Emil kigger tilbage på sin praktik, var det ikke kun kombinationen af forskellige former for praktiksteder, hvor han fik mulighed for at arbejde med både tv og skrift, der fungerede godt. Foruden at blive kastet ud i virkeligheden og lære at tage ansvar for de fejl, som man begår i praktikken, så lærte han også meget om livet på en arbejdsplads. Når Emil ser tilbage på sin praktiktid, så oplevede han til gengæld at blive stresset af, at folk fortalte, at det skulle være ens karrieres store springbræt.

"Når man skal i praktik, er der tit nogen, der siger, at man skal huske at sætte sit aftryk. Der synes jeg, at man hurtigt lærer, at det også er ok bare at være ydmyg og at sige ja til opgaverne. Man behøver ikke at være den første, der kommer og den sidste, der går hjem. Det skal nok gå det hele".

Så i Emils opsummering til dig, der er ved at gå i panik over praktik?

"Vær ydmyg. Sig ja. Og slap af"

Kommentarer